Kolašin: Predsjednici Opštine i SO razgovarali sa rukovodstvom i ljekarima Doma zdravlja

Ljekari Doma zdravlja su ukazali na obavezu evidencije svih „vikendaša“ koji sve brojnije dolaze u svoje kuće u Dulovinama, Crkvinama, Lipovu, pa i u samom gradu. Ljekri preporučuju da čim vlasnici vikend kuća dođu u Kolašin, treba da dobiju rješenje o samoizolaciji
1269 pregleda 0 komentar(a)
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Kolašinski Dom zdravlja kadrovskim i tehničkim kapacitetima, spreman je da odgovori svim izazovima, koje je nametnula borba sa korona virusom. To je danas na sastanku sa predsjednicima Opštine i SO Milisavom Bulatovićem i Milanom Đukićem saopštila direktorica te ustanove Dragica Popović. Ona je istakla i dobru saradnju Doma zdravlja sa opštinskim službama.

Sastanku sa opštinskim čelnicima prisustvovali su i ljekari Jelena Zindović, Radovan Selić i Danka Marković.

Ljekari su kazali da boravak turiste iz Austrije u Kolašinu, koji je, nakon odlaska iz Crne Gore, obolio od Kovida 19, nije ostavio “teže posledice na zdravlje Kolašinca”. To, kako su rekli potvrđuju testiranja zaposlenih u hotelu Šeraton, kasarni na Brezi, kao i još nekih lokala u gradu.

Ljekari Doma zdravlja su ukazali na obavezu evidencije svih „vikendaša“ koji sve brojnije dolaze u svoje kuće u Dulovinama, Crkvinama, Lipovu, pa i u samom gradu. Ljekari preporučuju da čim vlasnici vikend kuća dođu u Kolašin, treba da dobiju rješenje o samoizolaciji. Takođe, zdravstveni radnici preporučeno je i da radovi na imanjima ne treba da budu “razlog za opuštenosti”.

Predstavnici Opštine su istakli da su već reagovali na taj problem i da se preko predsjednika mjesnih zajednica vodi evidencija o tome koliko je lica i odakle stiglo na njihovo područje. Takođe, najavljeno je da će i policija dodatno posvetiti pažnju tom problemu.

Bulatović i Đukić izrazili su zahvalnost rukovodstvu i ljekarima na učinku i organizovanosti.

Dolazak specijalista iz Podgorice obustavljen

Dolazak specijalista iz Kliničkog centra, je je obustavljen, a” hitnim slučajevima se zakazuje pregled u Podgorici i prevoze se kolima Doma zdravlja”, saopštili su iz kolašinskog Doma zdravlja.

“Ne obilaze se zdravstveni punktovi na seoskom području već se organizuju obilasci po pozivu. Predstoji potpisivanje protokola o dodatnoj saradnji sa Službom Hitne pomoći”- najavila je direktorica Popović.

Bonus video: