Kolašin: Rade sve žičare i ski liftovi, snižena cijena ski pasa

„Novina je i u tome što smo ukinuli poludnevne ski pasove, jer smo u prethodnom periodu imali velike gužve na svim tačkama u terminu preklapanja važenja prijepodnevnog i popodnevnog poludnevnog ski pasa"
203 pregleda 12 komentar(a)
Kolašin 1450, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin 1450, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 19.01.2016. 11:54h

Na stazama Ski centra Kolašin 1450 konačno je dovoljno snijega, pa rade sve žičare i ski liftovi. Uz to, kako je kazao direktor skijališta Boban Šćepanović, danas je instaliran i treći top za pravljenje vještačkog snijega. To je, nadaju se na skijalištu, garancija da će i ove zime održati ili, čak, povećati prosjek od 108 skijaških dana tokom jedne sezone.

„Instalacija trećeg topa je proba i priprema za naredne korake u pripremi sistema za proizvodnju snijega za čitavu jednu stazu šestosjeda Vilina voda. Podsjećam da smo za pripremu ove sezone uložili značajna sredstva u objekte, u ski opremu za rentiranje, povećali smo broj mjesta na terasi restorana za 50 procenata, kao i broj mjesta na parkingu, servisirali smo svu opremu i instalacije, uradili servise tabača, u potpunosti smo pripremili sve skijaške staze, napravili smo veoma atraktivnu stazu za vožnju motornih sanki...“- kazao je Šćepanović.

Prema njegovim riječima, iako skijalište radi punim kapacitetima, cijene ski psa neće biti vraćene na one od prošle godine. Od sjutra, umjesto 20, cijena ski pasa za odrasle biće 15, a za djecu, umjesto 13, svega 11 eura.

„Novina je i u tome što smo ukinuli poludnevne ski pasove, jer smo u prethodnom periodu imali velike gužve na svim tačkama u terminu preklapanja važenja prijepodnevnog i popodnevnog poludnevnog ski pasa. Zbog gužvi koje su nastajale, korisnici tih ski pasova ih nisu mogli koristiti u tokom cijelog perioda njihovog važenja", kaže izvršni direktor Ski centra Kolašin 1450.

On napominje kako je skijalište zbog loših vremenskih prilka imalo ogromne finansijske gubitke, ali da su, ipak, zahvaljujući odličnoj pripremi sezone stvorili uslove od kojih će koristi imati, kako turisti, tako i cijela turistička privreda Kolašina.

„Nadamo se da će se konačno uvidjeti svi naši napori koje stalno ulažemo u pravljenju održivog sistema na koji se oslanja ne samo Kolašin, već i dio sjevera Crne Gore, te da će nadležni državni i lokalni organi pronaći način da ostvarene gubitke svedemo na minimum, a buduće sezone pipremimo još kvalitetnije u interesu svih", očekuje Šćepanović.

On je podsjetio daje Ski centar Kolašin 1450 tokom minulih osam godina dobio mnoga priznanja i da, kako tvrdi izvršni direktor, imaju vrhunski uređene staze. Smanjenjem cijena dnevnog ski pasa to skijalište, napominje Šćepanović, biće uvršteno i među najjeftinija, ne samo u našoj državi, već i u Evropi. „Cilj nam je da, pored velikog broja domaćih privučemo i veliki broj gostiju iz regiona, što će dodatno doprinijeti da se Kolašin i naše skijalište prepozna kao nezobilazna ski destinacija u ovom dijelu Evrope. Sigurni smo da ćemo uspjeti, jer cijene nijesmo smanjili na uštrb kvaliteta, već nudimo vrhunski kvalitet usluga po najnižim cijenama", zaključuje Šćepanović.

Bonus video: