Kolašin traži pomoć od Direktorata za vanredne situacije

Mahanizacija je trenutno na terenu ili se uputila ka svim područjima gdje je situacija kritična. Ugroženi su neki objekti u naseljima Gornji i Donji Pažanj, Mekića Polje, kako i objekti i imanja u Blatini, Bistrici, Sjerogoštu I Lugovima
4906 pregleda 4 komentar(a)
Kolašin, Lugovi, Foto: Dragana Šćepanovć
Kolašin, Lugovi, Foto: Dragana Šćepanovć
Ažurirano: 06.11.2019. 15:02h

Voda koja se izlila iz korita rijeka i potoka ugrožava objekte i zemljište u nekoliko kolašinskih sela i prigradskih naselja. Kako je, nakon sastanka Opštinskog tima za za zaštitu i sasavanje, kazao predsjednik Opštine Milosav Bulatović, u saniranju posljedica nevremena, trenutno učestvuju, pored Komunalnog i mehanizacija kolašinskih, ali i preduzeća koji izvode radove na državnim projektima. Velika pomoć su im, rekao je predsjednik Opštine i pripadnici Vojske i policije.

Kolašin, Lugovi
Kolašin, Lugovi

„Mahanizacija je trenutno na terenu ili se uputila ka svim područjima gdje je situacija kritična. Ugroženi su neki objekti u naseljima Gornji i Donji Pažanj, Mekića Polje, kako i objekti i imanja u Blatini, Bistrici, Sjerogoštu I Lugovima. Preobleme je stvorilo izlijevanje rijeka Plašnica, Pačinja, u Sjerogoštu Tara, a u naseljima nabujali potoci.“- rekao je Bualtović Vijestima.

Prema njegovim riječima, Kolašinska rijeka nije se izlila iz korita. Kako je kazao predsjednik Opštine, i pripadnici Službe zaštite imaju pune ruke posla. Vatrogasci su intervenisali na nekoliko lokacija, gdje je voda prodrla u podrume kuća ili turističko-ugostiteljske objekte.

Kolašin
Kolašin

Bulatović je rekao da su opštinskim službama i preduzećima pomagali gotvo svi vlasnici mehanizacije u Kolašinu, a da će njihova podrška biti neophodna i tokom nerednih sati.

Članovi tima za zaštitu i spasavanje obišli su sve ugrožene lokacije. Nakon toga Bulatović se obratio za pomoć i Direktoratu za vanredne situacije.

U kolašinskoj Opštini kažu da su za sada putevi ka selima prohodni, ali se zbog odrona i vode na putu njima otežano saobraća.

Galerija

Bonus video: