Kolašin: Sezona na pragu, a ulice pune rupa

Iz kolašinske opštine kažu da će popravka početi prije sezone
1058 pregleda 0 komentar(a)
Jedna od ulica u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Jedna od ulica u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović

Pred sam početak turističke sezone, ulice u najužem centru Kolašina, ali i one u prigradskim naseljima, nijesu još sanirane. Vozači kažu da im rupe i ulegnuća u asfaltu stvaraju teškoće, a i iz lokalne opozicije takvo stanje nazvali su katastrofalnim. Pored već poznatih problema u ulicama oko Trga borca, na kojima je kaldrma, problematično je stanje u još nekoliko saobraćajnica.

Opozicija podsjeća na novac koji vlast troši na nova zapošljavanja, dok „zanemruju osnovnu gradsku infrastrukturu“.

„Svi smo svjedoci katastrofalnog stanja gradskih saobraćajnica, kojima Kolašin treba da dočeka sezonu. Situacija je jednako loša kada su u pitanju seoski putevi. Takva situacija savršeno oslikava ozbiljnost lokalne samouprave i njihovu sposobnost da riješe jedan od problema od velikog značaja za Kolašin i Kolašince“, saopštili su nedavno iz Opštinskog odbora SNP-a.

Prema planu uređenja prostora za ovu godinu, za sanaciju ulica u užem gradskom jezgru predviđeno je 150.000 eura, a novac će, kako piše, biti obezbijeđen od Uprave za javne radove. Planirano je da se sanira 9.800 kvadratnih metara.

U Komunalnom predužeću tvrde da je loše vrijeme spriječilo početak radova. Prema riječima direktora Milivoja Bulatovića, sanacija će biti završena do početka sezone, „koji je u Kolašinu, obično, krajem juna“.

„Svjesni smo neophodnosti sanacije gradskih ulica. Sjutra već počinjemo takozvano rezanje rupa. Očekujemo da će uskoro i ‘Tehno put’, preduzeće koje izvodi radove sanacije, uskoro početi i presvlačenje asfaltom. Radovi su predviđeni u ulicama 13. jula, Milivoja Bulatovića, Boška Rašovića, dijelu Dunje Đokić i poprečnoj saobraćajnici u blizini Doma zdravalja“, kazao je Bulatović.

Iz Opštine podsjećaju kako će ove godine biti opredijeljeno 20.000 eura za izradu tehničke dokumentacije izmjene dijela Projekta uređenja centralne gradske zone koji se odnosi na dio Ulice vojvode Mine, u dužini od 170 metara. Kažu i da im je u planu nabavka i postavljanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije u pet ulica u centru grada.

Bonus video: