Kolašin: Skijanje za 15-ak dana ako padne snijeg

I prije zvaničnog početka sezone, hotel “Bjanka” proteklog vikenda je bio gotovo pun, a najbrojniji su bili gosti iz Albanije
257 pregleda 15 komentar(a)
Kolašin snijeg, Foto: Chalet-kolasin.me
Kolašin snijeg, Foto: Chalet-kolasin.me
Ažurirano: 01.12.2015. 18:04h

Zimska turistička sezona u Ski-centru Kolašin 1450 najvjerovatnije će početi za petnaestak dana skijaškim takmičenjem Kup malih nacija.

Tako atraktivan početak sezone biće moguć, ako padne još snijega, kazao je izvršni direktor kolašinskog Ski-centra Boban Šćepanović.

“Proteklih dana u gornjim djelovima skijališta je palo oko 30 centimetara snijega. Ako bi ga do polovine decembra palo još toliko, sigurno je da bi se prvi takmičarski treninzi održali 14. i 15. decembra. Bilo bi to prvi put u istoriji skijališta na Bjelasci da se turistička sezona otvori međunarodnim skijaškim takmičenjem za bodove Međunarodne skijaške federacije (FIS)”, kazao je on “Vijestima”.

On je rekao da je takmičenje već zakazano i da bi trebalo da se održi od 16. do 19. decembra, ako bude dovoljno snijega za kvalitetnu pripremu skijaških staza koje bi morale da zadovolje i standarde takmičenja u slalomu i veleslalomu.

I prije zvaničnog početka zimske sezone, hotel “Bjanka” za vikend je bio gotovo pun, a najbrojniji su bili gosti iz Albanije.

Bonus video: