Kolašin: Starješine moraju da idu sa funkcija

V.d. načenika Službe zaštite, kako je konstatovala inspekcija, nema položen stručni ispit za rad u državnim organima
2 komentar(a)
Trg borca, Kolašin, Foto: Boban Medenica
Trg borca, Kolašin, Foto: Boban Medenica
Ažurirano: 13.02.2016. 20:13h

Upravna inpekcija zabranila je dalje obavljanje poslova vršiocima dužnosti sekretarke za opštu upravu, društvene djelatnosti i zajedničke poslove Mireli Đukić, kao i načelnicima Komunalne policije i Službe zaštite Zoranu Kujoviću i Milošu Vlahoviću.

Rješenjima te inspekcije konstatovano je da ti rukovodioci ne ispunjavaju zakonom propisane uslove za obavljanje funkcija na koje su postavljeni prije nekoliko mjeseci.

Prema nalazu inspekcije, sekretarka za opšte poslove ne može da obavlja tu funkciju jer nema trogodišnje iskustvo na rukovodećim poslovima, kako to propisuje Zakon o državnim službenicima i namještenicima.

Iz sličnih razloga zabranjen je rad i v.d. načelnika Komunalne policije - kako su ocijenili inspektori, Kujović nema dokaze za tvrdenje iz svoje biografije da je tri godine bio na poslovima koji zahtijevaju samostalnost u radu, što je zakonska obaveza za radno mjesto starješine organa.

V.d. načenika Službe zaštite, kako je konstatovala inspekcija, nema položen stručni ispit za rad u državnim organima, kao ni pet godina radnog iskustva na poslovima zaštite i spasavanja.

U rješenju se navodi da Vlahović “nema dokaza o radnom iskustvu na rukovodećim poslovima i poslovima koji zahtijevaju samostalnost u radu, niti ima položen stručni ispit za vršenje poslova rukovođenja službom zaštite”.

Potpredsjednik Opštine Đuro Milošević kazao je “Vijestima” rekao je da još neće komentarisati odluku Upravne inspekcije, s obzirom na to da službenici kojima je zabranjeno da obavljaju funkcije imaju pravo žalbe. “Moje zapažanje, kao potpredsjednika Opštine, je da su sve troje poslove obavljali profesionalno i ažurno”, kazao je on.

Iz lokalne uprave juče nijesu htjeli da odgovore na pitanje - šta će biti sa rješenjima o prestanku radnog angažmana za 24 zaposlena u Opštini, koja su potpisali upravo troje starješina kojima je sada zabranjen rad.

Bonus video: