Kolašin: "Topovi" u kvaru, smeće u bazenu

U ustajaloj vodi juče se moglo vidjeti mnogo papira, omota od slatkiša, opušaka... Ne zna se kada će kvar biti otklonjen...
246 pregleda 1 komentar(a)
Fontana u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Fontana u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 03.10.2017. 18:45h

Jedina kolašinska fontana na Trgu borca ne radi već nekoliko dana, zbog navodnog kvara na “topovima”.

Iz preduzeća “Vodovoda i kanalizacija“ kažu da pretpostavljaju da su “ topovi ” u kvaru, a “Vijesti” juče nijesu uspjele da dobiju odgovor kada će biti popravljeni.

Bazen fontane od kako je „presušila“ neki građani su počeli da koriste za odlaganje smeća.

Tako je juče u ustajaloj vodi bilo mnogo papira, omota od slatkiša, opušaka...

Iz “Komunalnog preduzeća“ kazali su juče da održavanje fontane nije njihova nedležnost, pa čak ni kada je riječ o uklanjanju smeća iz bazena.

Kolašin je fontanu dobio u okviru rekonstrukcije gradskog centra prije 11 godina.

Od tada, fontana je za neke Kolašince ukras i ponos grada, a za druge ruglo jer se navodno stilski ne uklapa u urbanistički očuvani centar varoši.

Kamena kugla usred bazena, koji je u u obliku broja jedan, djelo je srpskog vajara Jova Petijevića.

On je skulpturu namjeravao da pošalje u Atinu za vrjeme održavanja Olimpijskih igara 2004. godine... Kako su planovi da se granitna kugla transportuje u Grčku propali, bivši kolašinski gradonačelnik Mileta Bulatović vidio je na stovarištu preduzeća „Granit Ljig“ i kupio za 2.000 eura.

Brojni Kolašinci kažu da vjeruju da je fonatana i urađena zbog nostalgije, da asocira na fudbal, odnosno golmanske dane Bulatovića, pa je zbog toga i bazen u obliku broja jedan.

Bonus video: