Kolašin: Ulice u haosu, ugovor za renoviranje raskinut

Predsjednik Opštine vjeruje da će, ipak, "planirane rekonstrukcije i modernizacije putne mreže na gradskom i seoskom području, biti dinamikom i kvalitetom, realizovane na pravi način"
2133 pregleda 1 komentar(a)
Ostale rupe, Foto: Dragana Šćepanović
Ostale rupe, Foto: Dragana Šćepanović

Nakon što je Uprava javnih radova raskinula ugovore sa preduzećem “Tehnoput”, koje je trebalo da sanira kolašinske ulice, u Opštini očekuju da će ubrzo biti izabran novi izvođač radova.

Uprava je raskinula ugovor zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza, a obimni radovi na gradskim saobraćajnicama, koji su trebalo da budu završeni do početka ljetnje turističke sezone, još nijesu ni započeti.

Predsjednik Opštine Milosav Bulatović podsjeća da su sa "Tehnoputom" potpisana tri ugovora, u julu i septembru prošle, kao i u aprilu ove godine.

"U gradske saobraćajnce trebalo je da se uloži 116.000, a u modernizaciju lokalnih puteva 64.000 eura. Bili su planirani radovi u ulicama Milivoja Bulatovića, 13. jula, Boška Rašovića, Dunje Đokić, Mojkovačkoj, Ranka i Strahinje Miloševića, kao i saobraćajnice ispred zgrade EPCG. Takođe, bila je planirana modernizacija ulica u Smajlagića Polju, kao i plato ispred Gradske kapele. Na seoskom području trebalo je da se rekonstruiše putni pravac Krivi Vir- Đuđevina- Bare, u dužini od jednog kilometra", saopštio je Bulatović.

On kaže da su planirana ulaganja bila vrlo značajna za putnu infrastukturu grada, te da je bilo važno da su rekonstrukcije gradskih ulica završene prije glavne turističke sezone.

"Svojim odnosom prema radovima za koje su se kandidovali, preduzeće "Tehnoput" je značajno usporilo projekcije kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura na prostoru naše opštine. Očekujemo da će Uprava za javne radove što prije izabrati novog i kvalitetnog izvođača radova", rekao je Bulatović.

On je prenio da su iz Uprave "zahvalili građanima Kolašina na strpljenju".

Predsjednik Opštine vjeruje da će, ipak, "planirane rekonstrukcije i modernizacije putne mreže na gradskom i seoskom području, biti dinamikom i kvalitetom, realizovane na pravi način".

Nekoliko ulica u najužem dijelu grada u vrlo lošem su stanju, pune rupa i sa velkim brojem ulegnuća na asfaltu. Početkom mjeseca iz Komunalnog preduzeća su kašnjenje radova pravdali lošim vremenom i najavili da će "Tehnoput" početi radove, kako su tada kazali, za nekoliko dana, to jest prije početka ljetnje turističke sezone.

Bonus video: