Kolašin: Vatrogasci u nekoliko sela brane kuće od vatre

"Veliki problem su napuštena kolašinska sela. Iz tih djelova opštine ne bi nam ko imao ni javiti ukoliko bude požara ili budu ugrožene napuštene kuće", kaže komandir Službe zaštite Darmanović
1103 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nakon predaha od svega nekoliko dana i lokalizovanja požara u Seocu i na Crkvinama, kolašinski vatrogasci ponovo su na terenu, gdje u nekoliko sela brane kuće od vatre. Tokom cijele predhodne noći i prijepodneva, zajedno sa mještanima Petrove Ravni, pripadnici Službe zaštite štitili su kuće u tom selu.

"Požar je blizu Lovačkog doma u Prkobrđu. Vatra se bila primakla kućama. Taj požar je lokalizovan danas, ali i dalje postoji opasnost od širenja, pa smo u priparavnosti. Aktivan je i požar, koji se od Sušca i Bašanjeg Brda proširio prema Selištima", rekao je komandir Službe zaštite Željko Darmanović.

Tokom dana počela je da gori šuma i pašnjaci u blizini Rijeke Mušovića, iznad kuća Vlahovića. Kako Dramanović kaže, riječ je o jako nepristupačnom terenu, pa su tamošnji mještani u pripravnosti, kako bi na vrijeme ragovali, ukoliko vatra krene ka stambenim objektima.

"Veliki problem su napuštena kolašinska sela. Iz tih djelova opštine ne bi nam ko imao ni javiti ukoliko bude požara ili budu ugrožene napuštene kuće", kaže Darmanović.

Bonus video: