Kolašin: Vodovod bi osnježavao oba skijališta

Kako je kazao direktor Vodovoda i kanalizacije, Momčilo Bulatović, veći obim poslova zahtijevao bi i angažovanje dodatne kvalifikovane radne snage, ali i poboljšao finansijsku stabilnost preduzeća
1546 pregleda 4 komentar(a)
Skijalište Kolašin 1600, Foto: Bojana Ćupić
Skijalište Kolašin 1600, Foto: Bojana Ćupić

Vodovodi dva kolašinska skijališta mogli bi uskoro postati sastavni dio opštinskog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Direktor tog preduzeća Momčilo Bulatović kaže da se u vezi s tim ovih dana vode intenzivni razgovori.

On je “Vijestima“ kazao je da bi, ukoliko do dogovora dođe, i gazdovanje instalacijama za osnježavanje staza na privatnom i državnom skijalištu bilo povjereno preduzeću Vodovod i kanalizacija“.

“To bi podrazumijevalo da bi u mrežu vodovoda bila uključena i druga vodoizvorišta i vodotoci. Time bi se povećala izdašnost postojećih vodoizvorišta. Takođe, obezbijedila bi se dovoljna količina vode za svu infrastrukturu, koja bude izgrađena na skijalištima, a koja podrzumijeva i nove hotele, restorane, motele...“, kazao je Bulatović.

Prema njegovim riječima, to bi doprinijelo razvoju preduzeća.

Kako je kazao Bulatović, veći obim poslova zahtijevao bi i angažovanje dodatne kvalifikovane radne snage, ali i poboljšao finansijsku stabilnost preduzeća.

Mreža starog vodovoda građena je 1946. godine, kada je i kaptirano izvorište u Rijeci Mušovića sa kojeg se domaćinstva u Kolašinu i danas snabdijevaju vodom.

Zbog više razloga, naročito ljeti ili tokom dugih sušnih perioda, mnoge slavine u prigradskim naseljima su suve danima, pa i sedmicama.

Bulatović je ranije rekao da su stručno neutemeljene ocjene da je zbog izgradnje dva ski centra na Bjelasici, odnosno krčenja šume za skijaške staze, došlo do smanjenja izdašnosti izvorišta. Stručne procjene o tome nijesu rađene.

Bonus video: