Kolašin: Volonteri CK prethodnih dana obišli više od 50 porodica

“Veliki broj zahtjeva dolazi iz udaljenih sela, što od nas, s obzirom na razuđenost terena, iziskuje dodatne napore. Sugrađani u teškoj situaciji, naročito staračka domaćinstva i ona u kojima su bolesne osobe po selima , bukvalno, traže “Pošaljite nam bilo šta od hrane”", kazao je Marković
1583 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa jedne od akcija, Foto: Crveni krst
Detalj sa jedne od akcija, Foto: Crveni krst

Volonteri kolašinskog Crvenog krsta (CK), predhodnih dana, obišli su više od 50 porodica u selima i u gradu.

Kako kaže predsjednik te organizacije Milan Marković, kupovali su namirnice i lijekove po zahtjevu sugrađana, dostavljali humanitarnu pomoć. Kako je objasnio, riječ je o osobama u samoizolaciji, starim i onim u stanju socijalne potrebe.

“Veliki broj zahtjeva dolazi iz udaljenih sela, što od nas, s obzirom na razuđenost terena, iziskuje dodatne napore. Sugrađani u teškoj situaciji, naročito staračka domaćinstva i ona u kojima su bolesne osobe po selima , bukvalno, traže “Pošaljite nam bilo šta od hrane”. Roditelji beba iz udaljenih sela traže pelene I ostala higijenska sredstva", kazao je Marković.

Prema riječima predsjednika kolašinskog CK, ta organizacija ima veliku pomoć od Opštine. I od kolašinskog odbora Demokrata danas je stigla pomoć - namirnice i sredstva za higijenu za 20 paketa.

“To je vrlo značajna podrška za našu organizaciju, s obzirom na potrebe stanovništva na području kolašinske opštine. Ogroman je broj zahtjeva koji pristužu svakodnevno, tako da će biti potrebna velika solidarnost", rekao je Marković.

U kolašinskom CK očekuju da će se I ostali, koju su u prilici, odazvati i pomoći, donirajući namirnice I sredstva za higijenu.

Galerija

Bonus video: