Kolašinske ulice i dalje u haosu

I pored obećanja, obiman posao sanacije saobraćajnica ne može biti završen prije početka zime
1509 pregleda 3 komentar(a)
Modernizacija drastično kasni, Foto: Dragana Šćepanović
Modernizacija drastično kasni, Foto: Dragana Šćepanović

Uprava javnih radova i kolašinska vlast nijesu ispunile obećanje s početka proljeća, pa su saobraćajnice u najužem dijelu i dalje u vrlo lošem stanju, prepune udarnih rupa i s oštećenim asfaltom.

Pored već poznatih problema u ulicama oko Trga borca, na kojima je kaldrma, problematično je stanje u još nekoliko saobraćajnica.

Posao modernizacije gradskih saobraćajnica trebalo je da bude završen pred ljetnju turističku sezonu. Sada je jasno da taj obiman posao, u najboljem slučaju, ne može biti završen prije početka turističke zime.

Uprava javnih radova tek sredinom prošlog mjeseca raspisala je tender za izvođača radova na sanaciji kolašinskih ulica. S obzirom na to da tender traje do devetog septembra, malo je vjerovatno da, kako je ranije saopšteno, obimni radovi mogu početi prije oktobra. Jesen u tom gradu obično nije pogodna ni za jednu vrstu građevinskih radova.

Za radove na ulicama prethodno je bilo odabrano preduzeće “Tehnoput”, s kojim je Uprava raskinula ugovor krajem juna, zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza. Ta firma trebalo je da rekonstruiše i lokalne puteve na području Kolašina.

Kako su ranije saopštili iz Opštine, radovi na modernizaciji ulica podrazumijevaju struganje postojećeg asfalta i zamjenu novim asfaltom, te krpljenje udarnih rupa. Prema planu uređenja prostora za ovu godinu, za sanaciju ulica u užem gradskom jezgru predviđeno je 150.000 eura, koje treba da obezbijedi Uprava. Planirano je da se sanira 9.800 kvadratnih metara.

Iz Opštine su najavljivali da je, pored tih radova, opredijeljeno 20.000 eura za izradu tehničke dokumentacije izmjene dijela Projekta uređenja centralne gradske zone, koji se odnosi na dio Ulice vojvode Mine, u dužini od 170 metara. Trebalo je da bude nabavljena i postavljena horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija u pet ulica u centru grada. I tender za zamjenu kaldrme u toj ulici, tvrde u Opštini, treba uskoro da bude raspisan.

Bonus video: