Kolašinskim mališanima omogućeno učešće na dječijoj diplomatskoj manifestaciji

Vuksanovićeva je kazala da je rijč o projektu kojim se pokazuje briga za najmlađe. Ona računa na podršku iz kolašinskih osnovnih srednjih, a naročito Škole za osnovno muzičko obrazovanje, čiji su direktori prisustvovali jučerašnjem sastanku
60 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora u ritmu Evrope, Foto: Dragana Šćepanović
Crna Gora u ritmu Evrope, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 30.09.2016. 13:53h

Predsjednica Opštine Željka Vuksanović i David Makević direktor projekta “Crna Gora u ritmu Evrope" potpisali su sporazum o saradnji, čim je obezbijeđeno i učešće kolašinskih mališana na najvećoj dječjoj diplomatskoj manifestaciji.

Djeca Kolašina participiraće u besplatnoj petomjesečnoj obuci, zajedno sa vršnjacima iz još 22 crnogorske lokalne uprave. Projektom je određeno da patner Kolašina u ovom projektu bude ambasada Norveške.

“Pored toga što će mališani iz vašeg grada učiti da pjevaju na norveškom, ali i imati plesnu tačk uprojekat podrazumijeva da će ambasador Norveške doći ovdje. To će biti prilika da se razgovara i o drugim projektima iz oblasti, kulture, privrede, ekonomije…I ambasadori 23 evropske zemlje biće prisutni u lokalnim upravama, koje su svakoj od zemalja određni kao partneri. Isti projekat odrađen je u Srbiji,a uskoro se očekuje i potpisivanje ugovora o saradnji sa Makedonijom.” kazao je Mekević.

Vuksanovićeva je kazala da je rijč o projektu kojim se pokazuje briga za najmlađe. Ona računa na podršku iz kolašinskih osnovnih srednjih, a naročito Škole za osnovno muzičko obrazovanje, čiji su direktori prisustvovali jučerašnjem sastanku.

“Crna Gora u ritmu Evrope” je diplomatska dečija manifestacija u Crnoj Gori podržana od Švedska,Belgija, Kipar, Portugal,Finska, Norveška,Grčka, Italija, Hrvatska,Španija,Turska, Austrija, Holandija,Danska, Madjarska,Slovenija…

Manifestacija je osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou. Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Crnoj Gori, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja . Djeca opština Crne Gore se pripremaju da učestvuju i predstave svoju opštinu kao i zemlju Evrope koja im bude dodijeljena na finalnom tv prenosu svih gradova a uz direktan televizijski prenos sa nacionalnom pokrivenošću. Djeca se predstavljaju u pjesmi i modernom plesu.

Bonus video: