Koliko Rađenovići i Marovići koštaju građane Crne Gore?

Brat gradonačelnika Budve nabavlja voće i povrće za "Budvansku rivijeru" u kojoj je zamjenik direktora njihov otac
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2012. 07:46h

Hotelska grupa Budvanska rivijera godinama poslovno sarađuje sa kompanijom Frutko, čiji je jedan od osnivača Ilija Rađenović, sin zamjenika direktora Budvanske rivijere Ljuba Rađenovića.

Prema tvrdnjama iz te hotelske grupe, Budvanska rivijera i kompanija Frutko, koja se bavi prodajom voća i povrća, prošle godine su imale promet od preko 150.000 eura.

Inače, saradnja Hotelske grupe Budvanska rivijera i budvanske kompanije Frutko ostvaruje se već sedam godina, a uskoro će biti potpisan novi ugovor, piše Dan.

Pored toga što je zamjenik direktora budvanske hotelske grupe Ljubo Rađenović otac jednog od osnivača kompanije Frutko, izvršni direktor Budvanske rivijere Vule Tomašević u kumovskim je vezama sa predsjednikom budvanske opštine Lazarom Rađenovićem, drugim Ljubovim sinom i Ilijinim bratom.

Na ovu okolnost pažnju je nedavno skrenula budvanska opozicija, uz ocjenu da je u pitanju "neviđen primjer nepotizma”.

Moćnici Budve nemaju problema

Odbornik Pokreta za promjene Stevan Džaković rekao je za Dan da bi bilo interesantno vidjeti koliko porodice Rađenović i Marović koštaju građane Crne Gore

"Dok narod ide u sve veću bijedu i dužničko ropstvo pojedini moćni Budvani nemaju takvih problema. Očigledno je da u poslovim vodama Rađenovići preuzimaju i primat u odnosu na Maroviće što primjer Budvanske rivjere pokazuje“, rekao je Džaković.

Iz firme Frutko su kratko saopštili da je u poslu sa hotelskom grupom Budvanska rivijera sve regularno.

Iz firme Frutko su kratko saopštili da je u poslu sa hotelskom grupom Budvanska rivijera sve regularno. Inače, oni će snabdijevati grad-hotel Slovenska plaža.

Izvršni direktor Hotelske grupe Budvanska rivijera Vule Tomašević dospio je nedavno u fokus javnosti kada je objavljeno da je budvanska hotelska grupa sponzorisala firmu u kojoj je on jedan od suvlasnika.

Naime, Grad teatar je angažovao kompaniju Multimedija za izradu i sprovođenje dramskog programa, a sponzor Grada teatra je upravo Budvanska rivijera.

Tomašević je inače, bio šef kabineta Svetozara Marović kada se on nalazio na čelu bive državne zajednice Srbija i Crna Gora, a trenutno je član glavnog odbora DPS-a.

Galerija

Bonus video: