Kolone na graničnom prelazu sa Hrvatskom: Čekalo se i preko dva sata

101 pregleda 1 komentar(a)
Kobila, granični prelaz, gužva, Foto: Čitalac reporter
Kobila, granični prelaz, gužva, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 30.07.2015. 15:08h

Na Kobili graničnom prelazu sa Hrvatskom jutros se na izlazak, ali i ulazak u zemlju čekalo i preko dva sata.

Novljanka koja je jutros oko 9 sati namjeravala da vožnjom preko Kobile, na crnogorskoj, odnosno Konfina na Hrvatskoj strani, skrati vrijeme putovanja do dubrovačkog aerodroma Čilipi, bila je nemalo iznenađena kada je na graničnom prelazu zatekla gužvu.

Po povratku iz Hrvatske, situacija je bila još gora. Na temperaturi koja je dostizala i 40 stepeni, između dvije granice u dužini od oko kilometar „vozila“ je bolje rečeno milila preko dva sata. Ljudi su negodovali, a turisti iz Švedske su pitali da li je to uobičajena slika na crnogorskim granicama.

U koloni je bilo i kombija u kojima su bili putnici koji su trebali na vrijeme stići na aerodrom Čilipi da ne bi propustili let.

Prema nezvaničnim informacijama koje su dobili neki od putnika koji su čekali prelazak granice na Kobili problem je nastao oko sisterma evidencije putnika i vozila.

Zvanično objašnjenje je da je danas povećan broj ulazaka i izlazaka iz zemlje. Prema iskustvima iz ranijih godina gužve na granici su se, kada je riječ o ljetnjhim mjesecima, uglavnom stvarale za vikend, kada je dolazilo do masovnije smjene turista.

Bonus video: