Komisija Pravnog fakulteta: Činjenice u slučaju Lakićević Đuranović neumoljive

"Komisija vjeruje da je povjereni joj zadatak završila na profesionalan i odgovoran način..."
7471 pregleda 8 komentar(a)
Pravni fakultet, Foto: Boris Pejović
Pravni fakultet, Foto: Boris Pejović

Komisija Pravnog fakulteta za utvrđivanje akademskog integriteta vanredne profesorice Bojane Lakićević Đuranović saopštila je da "u ovoj fazi ne može ocjenjivati niti komentarisati pojedine dokaze iz postupka".

Lakićević Đuranović je u svom reagovanju saopštila da je studentu Đorđiju Drinčiću tokom saslušanja pred komisijom "sugerisano da promijeni svoj stav o koautorstvu, i to u smislu da isto negira". Profesorica tvrdi i da je Drinčić "pred nadležnim organom potvrdio da su dekanka Pravnog fakulteta i kolege iz Komisije uticale na njega da iznese drugačije viđenje stvari od onoga koji je iznio u imejlu "Kopaoničkoj školi prava"...

Iz Komisije su saopštili da "radi informisanja javnosti žele istaći da je prepiska studenta Drinčića sa urednicom časopisa proistekla iz situacije koja eventualno upućuje na elemente bića nekog drugog krivičnog djela, ali to ostavljamo na ocjenu tužilaštvu".

"Komisija vjeruje da je povjereni joj zadatak završila na profesionalan i odgovoran način, iznoseci jasno utvrđene činjenice koje su u ovom slučaju neumoljive", navodi se u saopštenju Komisije Pravnog fakulteta dostavljenog "Vijestima".

Senat Univerziteta Crne Gore juče je odbio da se izjasni da li je Lakićević Đuranović plagirala specijalistički rad studenta kojem je bila mentor.

Senat je kao nepotpun ocijenio izvještaj Komisije, u kome je ocijenjeno da je 97,77 odsto rada profesorice POravnog fakulteta objavljenog u beogradskom časopisu "Pravni život" preuzeto iz rada Drinčića.

Komisiji je dato sedam dana da u zaključku izvještaja jasno naglase je li ili ne Lakićević-Đuranović plagirala rad.

Bonus video: