Komisija za pritužbe razmatra dopis Markovića

"Dopis predsjednika Vlade dostavljen je Komisiji za pritužbe Tužilačkog savjeta jer iz sadržine dokumenta proizilazi da je riječ o pritužbi na rad pojedinih državnih tužilaca iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru i Višeg državnog tužilaštva u Podgorici u pogledu zakonitosti rada"
1956 pregleda 2 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ivica Stanković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Predsjednik Tužilačkog savjeta Ivica Stankovic dostavio je Komisiji za pritužbe na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava Tužilačkog savjeta dopis premijera Duška Markovića u kom se navodi da je, povodom slučaja korupcije u Urbanističko građevinskoj inpekciji, Ministarstva održivog razvoja i turizma, izostala efikasna reakcija Tužilaštva.

Marković se obratio Tužilačkom savjetu dopisom u vezi sa slučajem korupcije u Urbanističko-građevinskoj inspekciji Ministarstva održivog razvoja i turizma i ukazao da je, uprkos zakonitom, blagovremenom i savjesnom postupanju policije izostala efikasna akcija tužilaštva.

"Dopis predsjednika Vlade dostavljen je Komisiji za pritužbe Tužilačkog savjeta jer iz sadržine dokumenta proizilazi da je riječ o pritužbi na rad pojedinih državnih tužilaca iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru i Višeg državnog tužilaštva u Podgorici u pogledu zakonitosti rada", navodi se u saopštenju Tužilačkog savjeta.

Dodaje se da je Stanković zatražio je od predsjednice Komisije za pritužbe da se hitno preduzmu radnje u cilju provjere navoda predmetne pritužbe.

"Kako bi se u najkraćem roku na sjednici Tužilačkog savjeta donijela odluka o navedenoj pritužbi", navodi se u saopštenju.

Bonus video: