Komplet knjiga za sedmi razred 93 eura

Komplet udžbenika za učenike prvog razreda Gimnazije koštaće 106,30 eura, a za druge razrede biće nešto jeftiniji
81 pregleda 4 komentar(a)
knjižara, knjige, Foto: Luka Zeković
knjižara, knjige, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.08.2016. 19:22h

Prodaja kompleta udžbenika za osnovce i srednjoškolce počinje od ponedjeljka 22. avgusta u državnim i privatnim knjižarama.

Cijene kompleta udžbenika će na svim mjestima biti iste, a najjeftiniji će biti za prvi razred osnovne škole i iznosiće 43 eura i 10 centi.

Kompleti udžbenika za drugi razred osnovne škole, sa engleskim jezikom, ali bez drugog stranog jezika, koštaće 50,80, za treći razred, 47,70, za četvrti 59,60, za peti 67,30, za šesti 79,80 eura.

Najskuplji komplet za osnovce je za učenike koji pohađaju sedmi razred - 93,70 eura, dok su udžbenici za đake osmog i devetog razreda 88,20 eura.

Komplet udžbenika za učenike prvog razreda Gimnazije koštaće 106,30 eura, dok će nešto jeftiniji biti kompleti za starije razrede.

Za gimnazijalce koji pohađaju drugi razred komplet će koštati 87,20 eura, za treći razred 78,70, a za četvrti 55,30 eura.

Ipak, kao i ranijih godina, roditelji, odnosno učenici, će biti u mogućnosti da kupe korišćene udžbenike na akciji „Pokloni, zamijeni ili prodaj korišteni udžbenik“, koja će se po sedmi put organizovati od 22. do 31. avgusta, od 18 do 22 časa, u tržnom centru „Delta siti“.

Akciju organizuje opštinski odbor Sindikata prosvjete Podgorica koji je upozorio da politika štampanja i prodaje novih udžbenika ne smije biti tržišna kategorija, već stvar socijalne politike.

“Zavod za udžbenike posluje na tržišnim principima što na ovako malom tržištu udžbenika određuje nerealno visoke njihove cijene“, istaknuto je nedavno iz Sindikata.

Uprava Glavnog grada pokloniće prvacima besplatne udžbenike, a za razliku od prošle godine biće obezbijeđen i udžbenik engleskog jezika.

„U budžetu je obezbijeđen i dio sredstava za nabavku školskog pribora za djecu čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice“, saopšteno je ranije iz Glavnog grada.

Prema najavama, kompleti knjiga će đacima koji prvi put sjedaju u školske klupe biti uručeni prvog septembra.

Bonus video: