Komunalna mu oduzela auto, na parkingu mu sipali šećer u rezervoar

“Počeo je da trokira i da se gasi kod nadvožnjaka u Maslinama. Odmah sam ga odvezao kod majstora..."
715 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2014. 19:34h

Taksista Tomica Radovanović tvrdi da gotovo dva mjeseca ne može da radi, jer mu je neko usuo šećer u rezervoar automobila, koji je mjesec bio parkiran na parkingu Komunalne policije ispred SC “Morača”.

On je ispričao “Vijestima” da je auto odvezao sa parkinga 25. jula, nakon što mu ga je Komunalna policija oduzela zbog navodnog taksiranja “na divlje”. Već poslije 30-ak kilometara primijetio je da nešto nije u redu i pošao kod majstora.

“Počeo je da trokira i da se gasi kod nadvožnjaka u Maslinama. Odmah sam ga odvezao kod majstora, jednog komšije, koji mi je rekao da je u pitanju boš-pumpa. Majstor za boš-pumpe je na usta osjetio sladak ukus i odmah me upitao da li sam sipao šećer u rezervoar. Nijesam mogao da vjerujem”, kazao je Radovanović “Vijestima”, pokazavši licencu i rješenje da može da radi kao taksista.

Reporteri su vidjeli gorivo koje je, kako tvrdi Radovanović, istočeno iz rezervoara, koje je gusto i tamno braon boje i podsjeća na med. Istakao je da komšije već neko vrijeme zbijaju šale na njegov račun, a jedan od mještana ga je i juče upitao: “Ima li šećera, komšo”? Bošista Boris Ivanović potvrdio je da je boš-pumpa bila puna šećera i da su i majstori zbijali šale: “Slobodno smo mogli kolače napraviti, koliko je šećera bilo”.

Radovanović je istakao da je platio čak 300 eura za ležarinu auta i da ne može da vjeruje da za tolike pare niko nije vodio računa o njemu. “Pitao sam ljude koji rade tamo da mi pokažu snimke sa kamera kako bih vidio ko mi se približavao automobilu, ali su kazali da snimaju samo ko ulazi na parking i da nijesu odgovorni za parkirane automobile. Srećan sam što ga nijesu zapalili”, kazao je Radovanović.

On tvrdi da opravka auta košta 500 eura, ali da ne zna kako će platiti majstore, jer ne može da radi. Iz Komunalne policije juče nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”, između ostalih i kako je moguće da auto neko “pošećeri” na njihovom parkingu.

„Parking servis”: Nemamo nikakve veze sa autima

Više nezvaničnih izvora iz Komunalne policije tvrdi da je za automobile koje dovezu na parking ispred SC “Morača” odgovorno preduzeće “Parking servis”.

“Imaju kućicu i stražara koji motri na automobile, između ostalih i one koje mi dovezemo”, kazao je jedan od inspektora.

Jovan Rabrenović iz “Parking servisa” rekao je, međutim, da njihova služba nema nikakve veze sa vozilima: “Imaju odvojeni dio parkinga gdje 'paucima' dovoze automobile, oni ih smještaju i na kraju našem čovjeku na rampi izdaju nalog da propusti neko vozilo. Tako je oduvijek. Novac za ležarinu ide našoj službi, nakon što uđe u budžet Glavnog grada”.

Bonus video: