Komunalna policija će sankcionisati taksi prevoznike

Iz Komunalne policije su saopštili da je u subotu istekao rok za usklađivanje obavljanje djelatnosti taksi prevoza sa odredbama Odluke o auto-taksi prevozu
121 pregleda 1 komentar(a)
taksisti Podgorica, Foto: Luka Zeković
taksisti Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.12.2017. 15:50h

Komunalna policija Glavnog grada Podgorica će sankcionisati sve taksi prevoznike koji ne budu postupali u skladu sa pozitivnim propisima, koji se odnose na obavezu pribavljanja posebnih registarskih oznaka PG-TX sa brojem.

Iz Komunalne policije su saopštili da je u subotu istekao rok za usklađivanje obavljanje djelatnosti taksi prevoza sa odredbama Odluke o auto-taksi prevozu.

“U skladu sa tim, a u cilju efikasnog i zakonitog postupanja, neophodno je da taksi prevoznici koji imaju licencu za obavljanje auto-taksi prevoza usklade svoje poslovanje sa odredbama predmetene odluke, sa posebnim osvrtom na pribavljanje posebnih registarskih oznaka PG-TX sa brojem”, navodi se u saopštenju.

U suprotnom će, kako su najavili, komunalni policajci u skladu sa ovlašćenjima propisanim Zakonom o komunalnoj policiji, u vezi sa odredbama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju i odredbama Odluke o auto-taksi prevozu, sankcionisati sve taksi prevoznike koji ne budu postupali u skladu sa pozitivnim propisima.

Bonus video: