Komunalna truje pse u Kolašinu?

“Pošto je očigledno veliki dug prema azilu u Beranama, jeftina je bila ova varijanta. Našli su ubice kojima za trovanje životinja plaćaju pet i deset eura"
98 pregleda 10 komentar(a)
trovanje pasa Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
trovanje pasa Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 28.11.2016. 08:05h

Nekoliko pasa ponovo je otrovano na kolašinskim ulicama. To tvrdi vlasnica jedinog prihvatilišta za pse u opštini Danijela Vuksanović. Ona je kazala da su ovog puta ubijeni psi koji imaju vlasnike.

“Pošto je očigledno veliki dug prema azilu u Beranama, jeftina je bila ova varijanta. Našli su ubice kojima za trovanje životinja plaćaju pet i deset eura. Sad je sezona parenja pasa i, kako sam informisana, bilo je prijava na vlasnike pasa koji su svoje ljubimce pustili, jer su čopori pasa danima bili na ulicama Kolašina“, kazala je Vuksanovićeva. Ona sumnja da je trovanje pasa naloženo iz Komunalne policije.

Iz te službe odbacili su optužbe vlasnice azila za pse i tvrde da oni nemaju nikave veze za ubijenjem životinja po gradu.

Prije dvije sedmice jedan pas, smješten u privatnom prihvatilištu Vuksanovićeve, usmrćen je vatrenim oružjem, dok su dva otrovana. Preko 40 pasa lutalica smješteno je u improvizovano prihvatilište na njenom imanju. Opština je prošle godine sklopila ugovor sa prihvatilištem za pse u Beranama, pa tvrde da se lutalice sa kolašinskih ulica na taj način zbrinjavaju.

Bonus video: