Komunalno čistilo Brda od smeća

Građani smeće bacaju čak i na trase za prolaz vatrogasaca
1256 pregleda 0 komentar(a)
Jedna od nelegalnih deponija, Foto: Opština Tivat
Jedna od nelegalnih deponija, Foto: Opština Tivat

U akciji čišćenja nelegalne deponije na lokalitetu Brda na putu za Ostrvo cvijeća, radnici doo Komunalno Tivat juče su očistili 10 kubnih metara mahom građevinskog otpada.

“I pored brojnih apela iz tog preduzeća i reakcija komunalne inspekcije i policije koji zajednički djeluju u sprečavanju nelegalnog odlaganja otpada, nesavjesni građani i dalje otpad odlažu na mjestima koja nisu predviđena u tu svrhu.

Obavještenja i natpisi na posudama za koju vrstu otpada je posuda namijenjena se često ne poštuju pa se u kontejnerske posude za zeleni otpad postavljene na određenim lokacijama u roku od par sati odlože velike količine najčešće građevinskog materijala, namještaj i drugi gabaritni otpad. Nerijetko se ovaj otpad odlaže pored kontejnerskih posuda pa ovakvi prizori stvaraju ružnu sliku i ostavljaju loš utisak o Tivtu kao turističkom centru”, saopšteno je iz Sekretarijata za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Opštine Tivat.

Navodi se da je da se otpad odlaže čak i na trasama vatrogasnih puteva koji su posebno formirani za prolazak vatrogasnih kamiona u slučaju požara i apeluje da se otpad ne baca na lokacije koje nisu predviđene za tu namjenu, a da se građani koji imaju građevinski otpad obrate Komunalnom radi dogovora o prikupljanju i odvoženju otpada.

Bonus video: