Konačno: Probijen put do Sniježnice, uskoro će stići i struja

Desetak domaćinstava zaseoka Sniježnice, u kojem je visina snijega oko 70 centimetara, ostali su bez puta, a električne energije nemaju od 30. decembra prošle godine
4 komentar(a)
Bager, Foto: Arhiva Vijesti
Bager, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.03.2015. 19:49h

Put do baričkog zaseoka Sniježnice, udaljenog od Bijelog Polja oko 40 kilometara rašćišćen je juče, a ovih dana biće uspostavljena i pokidana mreža stubova, zbog kojih desetak domaćinstava već dva mjeseca nema električne energije.

Mještanin Radovan Bošković je ispričao da je veliki bager u subotu angažovala bjelopoljska Opština, upravo juče stigao do njegove kuće, tako da sada mogu nesmetano da dođu radnici Elektrodistribucije i odrade svoj dio posla.

“Iz Elektrodistribucije su nam kazali da će, najvjerovatnije danas, dopremiti stubove i osposobiti mrežu”, kazao je on.

Desetak domaćinstava zaseoka Sniježnice, u kojem je visina snijega oko 70 centimetara, ostali su bez puta, a električne energije nemaju od 30. decembra prošle godine.

To je jedno od najudaljenih i najnepristupačnijih mjesta u bjelopoljskoj Opštini, gdje se snijeg ne otapa prije maja.

Radojica Bošković je kazao su mještani mahom stari i nemoćni, da je veliki problem što nijesu mogli da odu ni do bolnice.

Njegov komšija koji je srčani bolesnik kazao je da je velika sramota što su zaboravljeni i zapostavljeni od svih.

Zora Bošković je prebačena je do bolnice u Mojkovcu preko pljevaljske Kosanice, gdje je zbog upale pluća zadržana na liječenju. Ona je ranije ispričala da je život u Sniježnici u uslovima kada nema struje niti puta nemoguć.

Bonus video: