Koncert i kolači za stare u Risnu

Schubert je istakao da „teško nešto može biti ljepše od toga da djeca pjesmom uz akorde mandolina, pošalju poruku starima da ih u Novoj godini služi dobro zdravlje, raspoloženje, dug život i ugodan boravak u tom prelijepom Domu“
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2016. 08:14h

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore (HGD CG) iz Kotora organizovalo je humanitarni koncert pod nazivom „Poklon djece starima“, za štićenike Doma starih „Grabovac“ u Risnu.

Nastupili su dječji mandolinski orkestar HGD CG „Tripo Tomas“ pod vođstvom profesora Iva Brajaka i dječji hor niže Muzičke škole „Vida Matjan“ iz Kotora, sa kojim je dirigovala profesorica Laura Jovanović, direktorica škole, uz klavirsku pratnju profesorice Ane Mihaljivić.

Koncert je otvorio Tripo Schubert, savjetnik UO HGD CG, istakavši da „teško nešto može biti ljepše od toga da djeca pjesmom uz akorde mandolina, pošalju poruku starima da ih u Novoj godini služi dobro zdravlje, raspoloženje, dug život i ugodan boravak u tom prelijepom Domu, uz veliku pažnju čitavog osoblja“.

Petar Pejaković, u ime Doma starih „Grabovcac“, zahvalio se organizatoru, dječjem horu i orkestru, uz želju da ponovo dođu i raspolože sve štićenike te ustanove. Po završetku koncerta osoblje je sve prisutne poslužilo kolačima koje su za ovu priliku donijela djeca iz Kotora.

Galerija

Bonus video: