Konkurs CEI: Poziv za brzo rješavanje specifičnih potreba zajednica

Upupan budžet od 600 hiljada eura za projekte u okviru CEI zemalja članica
690 pregleda 0 komentar(a)
Logo CEI, Foto: Ministarstvo nauke
Logo CEI, Foto: Ministarstvo nauke

U cilju pružanja odgovora na globalnu pandemiju izazvanu virusom COVID-19, Centralno Evropska Inicijativa (CEI) je pokrenula vanredni poziv za dostavljanje prijedloga projekata na temu virusa COVID-19, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Iz ovog resora su dodali da ovaj Poziv ima za cilj brzo rješavanje specifičnih potreba zajednica u okviru CEI zemalja članica.

"Ukupan budžet od 600.000 eura, koji su podržale sve CEI zemlje članice putem CEI Fonda za saradnju i Italija putem Programa razmjene znanja (Know-how Exchange Programme) u oviru CEI fonda pri EBRD (The European Bank for Reconstruction and Development) biće dodijeljen za projektne prijedloge iz tri oblasti: Medicina - Zdravstvena zaštita i telemedicina, Obrazovanje - Obrazovanje i e-učenje/učenje na daljinu Podrška mikro, malim i srednjim preduzećima", navodi se u saopštenju Ministarstva nauke.

Kao uslovi za apliciranje iz Ministrastva nauke navode da mogu učestvovati svi javni i privatni subjekti koji su registrovani i nalaze se u CEI zemljama članicama, kao i međunarodne/regionalne organizacije, mogu konkurisati za CEI grant do 100% vrijednosti projekta, i sa maksimalnim iznosom od 40.000 eura. Posebna pažnja biće posvećena zemljama članicama CEI koje nijesu članice EU.

"Imajući u vidu značaj prirode ovog Poziva, biće razmatrane samo one prijave koje budu dostavljene do 09. aprila 2020. godine. Više detalja kao i aplikacioni formular nalaze se na zvaničnoj stranici Ministarstva nauke", zaključuje se u saopštenju Ministarstva nauke.

Bonus video: