Konkurs za idejno rješenje uniformi Počasne garde

„Uniforma Počasne garde Vojske Crne Gore mora biti prepoznatljiva, svečanog karaktera, ali i odgovarati savremenim zahtjevima, sublimišući istorijat počasnih jedinica crnogorske vojske i njihovo posebno mjesto i značaj ukorijenjene u tradiciji takvih jedinica u bogatoj istoriji Crne Gore“, kaže se u saopštenju
339 pregleda 3 komentar(a)
Vojska Crne Gore, mirovna misija, Foto: Gov.me
Vojska Crne Gore, mirovna misija, Foto: Gov.me
Ažurirano: 12.08.2015. 10:39h

Ministarstvo odbrane objavilo je konkurs za idejno rješenje novih uniformi pripadnika Počasne garde Vojske Crne Gore, koji je otvoren do kraja septembra.

Ministarstvo je pozvao sve pojedince ili specijalizovane agencije koji ispunjavaju uslove konkursa da dostave ponude idejnih rješenja.

Svu dokumentaciju, kao i informacije o konkursu koji će biti otvoren do 30. septembra mogu naći na linku http://www.odbrana.gov.me/biblioteka/konkursi.

„Uniforma Počasne garde Vojske Crne Gore mora biti prepoznatljiva, svečanog karaktera, ali i odgovarati savremenim zahtjevima, sublimišući istorijat počasnih jedinica crnogorske vojske i njihovo posebno mjesto i značaj ukorijenjene u tradiciji takvih jedinica u bogatoj istoriji Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Počasna garda se angažuje za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, za prijem gostiju iz zemlje i inostranstva ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore. Takođe se angažuje prilikom obilježavanja vojnih praznika, ali i počasti u slučaju smrti državnika, vojnih lica i narodnih heroja.

Počasna garda Vojske Crne Gore je jedinica taktičkog nivoa i namijenjena je da samostalno ili sa drugim elementima sistema odbrane izvršava kako borbene, tako i neborbene zadatke na kopnu.

Garda obavlja zadatke državnog i vojnog protokola.

Bonus video: