Konzulatu Srbije u Herceg Novom dnevno se obrati 20 ljudi

Konzulat izdaje i sprovodnice prilikom smrtnih slučajeva srbijanskih državljana, a bavi se i ostalim tipično konzularnim poslovima, kazala je konzulka Jovićević
307 pregleda 0 komentar(a)
konzulat Srbije, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
konzulat Srbije, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.06.2011. 18:22h

Generalnom konzulatu Srbije u Herceg Novom svakodnevno se, još od otvaranja 17. marta, obrati direktno po dvadesetak građana, saopštila je generalni konzul Marina Jovićević.

Do sada je, kazala je, bilo 1.500 različitih zahtjeva, “što govori da je otvaranje konzulata bilo potrebno i opravdano“.

Ona je istakla da se najviše zahtjeva odnosi na izdavanje biometrijskih putnih isprava, a na čekanju je oko 600 građana. Tokom ljeta službenici konzulata će raditi u tri smjene , kako bi se liste čekanja smanjile.

“Konzulat izdaje i sprovodnice prilikom smrtnih slučajeva srbijanskih državljana, a bavi se i ostalim tipično konzularnim poslovima”, kazala je Jovićević.

Ona je istakla da je naišla na jako dobar prijem kod građana Boke Kotorske i Budve i da je nakon susreta sa čelnicima sve četiri opštine zaključila da ima mnogo prostora za saradnju u oblasti pri vrede, ekonomije i kulture.

Bonus video: