KOR zove na protest: Pokažimo da nam je stalno do ekološke Crne Gore i budućnosti koja obećava

"Centralno mjesto će biti Rimski trg, gdje će se prisutnima obratiti govornici. Uoči toga biće organizovan čitav niz akcija ispred nadležnih institucija koje su odgovorne za promašene politike i strategije..."
565 pregleda 0 komentar(a)
Za spas ekološke Crne Gore, Foto: KOR
Za spas ekološke Crne Gore, Foto: KOR

Građansku borbu za spas ekološke Crne Gore treba da podrže svi poslanici u Skupštini Crne Gore, kao predstavnici naroda, sve nevladine organizacije, ambasade i planinarska društva.

Upravo njih danas su na protest najavljen za 20. septembar u Podgorici, pozvali iz Koalicija za održivi razvoj (KOR), koja je i organizator svegrađanskog protesta.

Iz KOR-a su najavili da će protestom simbolično obilježiti 28 godina od usvajanja Žabljačke deklaracije.

"Imajući u vidu da su upravo vaše kolege prepoznale potencijal razvojnog pravca ekološke države, kao i ozbiljnost trenutka koji karakteriše veliki broj ekoloških problema, vjerujemo da ćete kao građanke i građani prepoznati potrebu i odgovornost za zaštitu javnog interesa i dati lični doprinos u stvaranju povoljnog društvenog ambijenta za dalji održivi razvoj Crne Gore", piše u saopštenju KOR-a.

Objasnili su da će okupljanje početi ispred zgrade Vlade - "simbolično u minut do 12".

"Centralno mjesto će biti Rimski trg, gdje će se prisutnima obratiti govornici. Uoči toga biće organizovan čitav niz akcija ispred nadležnih institucija koje su odgovorne za promašene politike i strategije, kako bi ih podsjetili da građani Crne Gore vide i vjeruju svojim očima, a ne neistinama i manipulacijama koje sve češće dolaze od strane onih koji su i najodgovorniji za postojeće, alarmantno stanje u oblasti koje tretira i poglavlje 27", piše u pozivu.

Iz KOR-a su svim građanima Crne Gore poručili da se nadaju da će u petak biti sa njima: "Da zajedno pokažemo da nam je stalo do ekološke države Crne Gore, do održivog razvoja, do budućnosti koja obećava, do zemlje kojoj se vraća i ostaje, do onog najvrijednijeg što su nam ostavili naši preci i što smo u obavezi ostaviti potomcima, a ne bez otopa predati tajkunima".

Bonus video: