Korito Ribnice čistili Andrija Popović, Nada Drobnjak, Dragan Adžić...

“Svi mi javni funkcioneri moramo da podržimo javnu akciju kako bi podigli ekološku svijest građana Crne Gore”, kazao je Popović
123 pregleda 54 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2015. 14:53h

U akciji čišćenja korita rijeke Ribnice od knjižare Karver do Sastavaka na ušću Ribnice u Moraču, uklonjeno je više od 80 kubika (14 kamiona) biljnog i 100 kesa neorganskog otpada.

Članovima Atlantskog saveza Crne Gore koji su bili organizatori akcije, priključili su se, predsjednik Liberalne partije Crne Gore Andrija Popović, poslanica DPS-a Nada Drobnjak, Selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Dragan Adžić, 50 pripadnika Vojske Crne Gore, i ekipe “Čistoće” i “Zelenila”.

Akciji čišćenja nije prisustovao poslanik Dritan Abazović, čiji je dolazak bio najavljen, a pomenute političare novinari su pitali zašto su samo dva političira prisustovala akciji.

Andrija Popović je objasnio da je bilo dosta radnih odbora kao i vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, međutim, kako tvrdi, to ne može biti alibi.

“Svi mi javni funkcioneri moramo da podržimo javnu akciju kako bi podigli ekološku svijest građana Crne Gore”, kazao je Popović.

Popović tvrdi da je ekološka svijest građana Crne Gore na veoma niskom nivou.

“Svakodnevno putujem od Kotora do Podgorice i nazad.Pogledajte kako nam je pored puteva.To je katastrofa” naveo je on.

Međutim, on vjeruje da se loša slika Ekološke Crne Gore godinama popraviti, a svijest građana o važnosti zdrave životne sredine povećati.

Jučerašnji aktivisti očistili su korito od raznog kabastog i drugog otpada.

“Ja se nadam da će građani podići nivo kulture i odlagati otpad na mjestima predviđenim za to a ne pored naših divnih rijeka, jer smo u Ribnici zatekli svašta, od tepiha, preko šporeta i olupina auta do plastike”, izjavila je Drobnjakova.

Predsjednica Atlantskog saveza mladih Milica Savović kazala je da je cilj akcije bio da se Ribnici vrati stari sjaj koji se ogledao u divnim dešavanjima gdje su se ljudi sastajali i družili.

Galerija

Bonus video: