Kotor: Jokiću pojačanje stiglo iz Budve

Odbacujući spekulacije da je riječ o političkom zapošljavanju, sin direktora Demokrata Vladimira Vujovića istakao je da ga je “stručnost preporučila za posao u Opštini Kotor”, na čijem čelu je je njegov partijski kolega Vladimir Jokić
291 pregleda 11 komentar(a)
Veljko Vujović, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Veljko Vujović, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Ažurirano: 26.10.2017. 19:35h

Bivši šef budvanske Kancelarije za brobu protiv korupcije Veljko Vujović imenovan je za vršioca dužnosti glavnog administratora Opštine Kotor.

Vujović je odbacio spekualacije da je riječ o političkom zapošljavanju.

Sin direktora Demokrata Vladimira Vujovića istakao je da ga je “stručnost preporučila za posao u Opštini Kotor”, na čijem čelu je je njegov partijski kolega Vladimir Jokić.

Naglasio je da je diplomirani pravnik sa 11 godina radnog iskustva, od kojih je osam proveo u Upravnom sudu, a potom bio koordinator za pravne poslove u “Hemomontu”.

“Prijavio sam se na konkurs, moje stručne reference i radno iskustvo prevazilaze sve ono što je traženo. U to se može uvjeriti cijela javnost i svi oni dobronamjereni koji to žele. Nijesam uhljebnjen, kako se sa nekih adresa spočitava... Svuda sam radio pošteno i ljudski, poštujući zakon i tako namjeravam i dalje. Konkursna procedura je u toku, imenovan za vršioca dužnosti, jer ono što sam zatekao zahtijevalo je da se odmah djeluje zbog brojnih predmeta”.

Vujović je podnio ostavku na funkciju u budvanskoj upravi iz ličnih razloga, potvrđeno je “Vijestima”.

Kao kadar Demokrata, Vujović je gotovo osam mjeseci obavljao funkciju prvog čovjeka Budve u borbi protiv korupcije i podnio je pet krivičnih prijava Specijalnom tužilaštvu protiv nekoliko bivših visokih opštinskih funkcionera iz redova DPS-a.

Njegovo imenovanje na tu funkciju javno je kritikovano kao primjer politizacije.

Bonus video: