Kotorani kupovali subotnji ručak i tako pomagali porodilištu

Prodato je svih 30 kilograma pašte koja je spremana u restoranu hotela Cattaro
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2012. 14:00h

U sklopu humanitarne akcije „Sunce u Pelenama“ koju organizuju šoping centar Kamelija i NVO Šjore od Mota realizovana je prva u nizu akcija pod nazivom „Danas ne kuvam pomazem porodilištu“.

Na ulazu u Stari grad, ispred Kamenog kioska kotorske domaćice su po simboličnim cijenama mogle kupiti subotnji ručak (paštu) i na taj način pomoći ovu akciju.

Osim kupovine jela, građani su mogli shodno svojim mogućnostima donirati određeni iznos, tako da je tokom akcije koja je trajala od devet do 13 časova, sakupljeno 1.410 eura.

Prodato je svih 30 kilograma pašte koja je spremana u restoranu hotela Cattaro. Među brojnim Kotoranima koji su se odazvali akciji bila je i gradonačelnica Kotora Marija Ćatović koja je donirala 50 eura.

Cilj je da se prikupi 19 hiljada eura za renoviranje i postavljanje eloksirane bravarije porodilišta Opšte bolnice u Kotoru i poboljšanje uslova pružanja zdravstvenih usluga.

U okviru ove humanitarne akcije koja će trajati do 21. maja biće organizovano niz sličnih manifestacija humanitarnog karaktera,a završava se velikim humanitarnim balom na Citadeli u Kotoru, kada će biti organizovana aukcija, na kojoj će se prodavati umjetničke slike kotorskih slikara.

Galerija

Bonus video: