Kotorski ugostitelji najavili zatvaranje lokala tokom karnevala

Smatramo da je u ovakvoj situaciji potrebno pokazati malo više sluha i osjećaja za probleme malih preduzetnika
68 pregleda 0 komentar(a)
palata pima, kotor, Foto: Skalaradio.com
palata pima, kotor, Foto: Skalaradio.com
Ažurirano: 14.02.2012. 14:36h

Ugostitelji iz Starog grada u Kotoru, njih 30, najavili su u znak protesta štrajk upozorenja koji će početi u vrijeme održavanja zimskog karnevala, tačnije 16. februara , kada će zatvoriti svoje lokale , dok im Opština Kotor ne stvori uslove za normalan rad.

O svojim namjerama su obavijestili pismenim putem i gradonačelnicu Kotora Mariju Ćatović, a peticiju sa potpisima svih vlasnika ugostiteljskih objekata u Starom gradu, će uputiti i odborničkim klubovima.

Kotorski ugostitelji okupljeni u NVO Unija privatnih poslodavaca, osnovanoj sa ciljem unapređenja poslovanja, zaštite prava i poboljšanja saradnje sa lokalnom upravom, navode da i pored nekoliko sastanaka sa gradonačelnicom i predstavnicima nadležnih organa i službi, na kojima je obostrao najavljena korektna partnerska saradnja u cilju poboljšanja ugostiteljsko turističke ponude, do sada ništa nije ispoštovano, niti su riješeni njihovi problemi.

Komunalna rigidna

Ugostitelji traže da im se omogući emitovanje muzike radnim danima do ponoći, a vikendom do jedan sat, jer kako ističu svi objekti u periodu od oktobra do maja rade sa gubitkom i faktički rade samo u interesu grada i građana, te da grad treba da im pomogne u smislu smanjenja troškova poslovanja i kako bi povećali posječenost.

Drugi njihov problem je kako navode "rigidan stav i odnos Komunalne policije, koji je nekorektan i neprimjeren trenutnom društveno- ekonomskom trenutku".

"Smatramo da je u ovakvoj situaciji potrebno pokazati malo više sluha i osjećaja za probleme malih preduzetnika i biti tolerantniji u odnosu na manje propuste.Umjesto toga Komunalna policija primjenjuje uglavnom samo represivne mjere i radnje , pljenidba, kažnjavanje", kaže se u peticiji.

Ugostitelji smatraju da Opština treba da izmijeni i prilagodi postojeći urbanistički projekat Starog grada, koji godinama nije mijenja niti prilagođen životnim potrebama i ekonomskim zakonitostima, iako je više puta najavljivano da će se to uraditi.

Bonus video: