Kotorski ugostitelji prekinuli štrajk i otvorili kafiće

Ona je dodala da se više neće postavljati šatori i razni suncobrani, moraće biti unificirani, mobilijar neće biti pretrpan, a trgovi će biti otvoreni
0 komentar(a)
Kotor lokali, Foto: Skala radio
Kotor lokali, Foto: Skala radio
Ažurirano: 21.02.2012. 13:45h

Poslije sastanka sa predsjednicima Opštine Kotor, dio ugostitelja iz Starog grada prekinuo je četvorodnevni štrajk i otvorio svoje kafane, javlja Skala radio.

Na sastanku su se razmatrali zahtjevi ugostitelja o produženju radnog vremena, puštanju muzike poslije ponoći, gabarita terasa, visini zakupnine kao i administrativnim poteškoća koje im, kažu, stvara birokratija.

Gradonačelnica Marija Ćatović kazala da je većina zahtjeva ugostitelja bila nerealna.

"Ono što će lokalna uprava uraditi je uklanjanje biznis barijere kada je u pitanju dobijanje rješenja za korišćenje terasa i donošenje novog urbanističkog plana starog grada koji će se mijenjati u skladu sa zahtjevima grada pod zaštitom UNESCO-a", kazala je Ćatović.

Ona je dodala da se više neće postavljati šatori i razni suncobrani, moraće biti unificirani, mobilijar neće biti pretrpan, a trgovi će biti otvoreni.

Traženo radno vrijeme nije moguće

Što se radnog vremena mimo zakona tiče, gradonačelnica Ćatović je kazala da to nije moguće.

"Radno vrijeme koje je doneseno po zakonu i po odluci Skupštine opštine ne može da se mijenja. Odluka može da se usaglašava jedino sa zakonom, a da bi se usaglasila postoji procedura koja je jasno propisana. Pokreće se inicijativa da se vidi da li je prijedlog opravdan ili ne. Tek nakon toga lokalni parlament može donijeti odluku", kazala je ona i dodala da je preduzeta akcija mjerenja gabarita koja je pokazala da je većina ugostiteljskih objekata izašla iz predvođenog.

"Moraju se svesti u gabarite koji su predviđeni sa sada važećim urbanističkim planom Starog grada i to će se morati poštovati", dodala je ona.

Bonus video: