Kovačević: Centri za socijalni rad moraju biti ažurniji

Kovačević je, kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, sa direktorima razgovarala o trenutnoj situaciji u centrima za socijalni rad, problemima pri implementaciji informacionog sistema, mjerama za otklanjanje nepravilnosti i usklađivanja rada svih centara, kao i o jačanju kadrovskih kapaciteta
1 komentar(a)
Zorica Kovačević, Foto: Vlada Crne Gore
Zorica Kovačević, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 30.03.2015. 14:19h

Rad centara za socijalni rad mora biti ažurniji posebno u rješavanju zahtjeva u zakonskom roku, kazala je resorna ministarka Zorica Kovačević na sastanku sa direktorima tih ustanova.

Kovačević je, kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, sa direktorima razgovarala o trenutnoj situaciji u centrima za socijalni rad, problemima pri implementaciji informacionog sistema, mjerama za otklanjanje nepravilnosti i usklađivanja rada svih centara, kao i o jačanju kadrovskih kapaciteta.

Ona je, kako se navodi, kazala da se nada da će saradnja sa direktorima centara biti uspješna i naglasila da će biti neophodni veliki napori i istrajnost kako bi se rad svih centara doveo na zavidan nivo.

“Kovačević je posebno naglasila da rad centara mora biti ažurniji, pogotovo kada su u pitanju zahtjevi i njihovo rješavanje u zakonom predviđenom roku”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Direktori su predstavili dosadašnje aktivnosti centara i rad na informacionom sistemu.

U saopštenju se navodi da su oni govorili o budućim planovima za poboljšanje kadrovskih i tehničkih rješenja, radi transparentnije i usklađenije međusektorske i međuinstitucionalne saradnje.

Bonus video: