Kovačevićeva ide iz KCCG: Biće gradonačelnica Danilovgrada

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, Kovačevićevu će na funkciju direktorice KCCG najvjerovatnije zamijeniti predsjednik Upravnog odbora te zdravstvene ustanove, neurolog Jevto Eraković
341 pregleda 25 komentar(a)
Zorica Kovačević, Foto: Boris Pejović
Zorica Kovačević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.07.2018. 06:41h

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Zorica Kovačević napustiće naredne sedmice tu ustanovu, zbog prelaska na funkciju predsjednice Opštine Danilovgrad.

Tu informaciju juče je “Vijestima” potvrdila i Kovačevićeva. Odbornici Skupštine opštine Danilovgrad predsjednika će birati 26. jula.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, Kovačevićevu će na funkciju direktorice KCCG najvjerovatnije zamijeniti predsjednik Upravnog odbora te zdravstvene ustanove, neurolog Jevto Eraković.

On je krajem prošle godine postavljen za vršioca dužnosti direktora Klinike za neurologiju.

Kao mogući kandidati za direktora KCCG pominju se i direktor nikšićke bolnice Ilija Ašanin i direktor Urgentnog centra Nermin Abdić.

Rukovodioca KCCG bira Vlada, na predlog ministra zdravlja.

Kovačevićeva, po struci pravnica, za direktoricu KCCG izabrana je u decembru 2016. godine. Ona je od 2003. do 2005. godine bila pomoćnik ministra zdravlja, narednih pet godina direktorica danilovgradskog Doma zdravlja “Dimitrije Dika Marenić”, a bila je i ministarka rada i socijalnog staranja.

Po dolasku na funkciju direktorice KCCG, za prvu saradnicu, odnosno medicinskog direktora izabrala je Snežanu Raspopović, dok je na čelo Urgentnog centra postavila Nermina Abdića.

Kovačević je na početku mandata poručila da će kao direktorica najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori uraditi sve “da se povrati povjerenje građana u zdravstveni sistem” i da će jedan od njenih prioriteta da bude poboljšanje standarda zdravstvenih radnika.

Direktorica KCCG bila je nosilac liste “Za dobro građana Danilovgrada — Pobjednički! Koalicija DPS, LP — Milo Đukanović”, koja je na lokalnim izborima u maju ove godine osvojila apsolutnu vlast, odnosno 19 od 33 odborničkih mjesta.

Bonus video: