Krapović: Radulović demonstrirao kapitulaciju ministarstva i Vlade

Carević je spočitao kolicionim partnerima da su imali prethodne dvije godine, kada su mogli da iskoristie pravo moratorijuma i urade izmjene DUP „ Budva centar“
7776 pregleda 6 komentar(a)
Radulović i Krapović (arhiva), Foto: Vuk Lajović
Radulović i Krapović (arhiva), Foto: Vuk Lajović

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović gostujući sinoć u dnevniku TV Vijesti je demonstrirao kapitalaciju ministarstva i Vlade. To je ocijenio nekadašnji gradonačelenik Budve i lider budvanskih Demokrata Dragan Krapović, odgovarajući na pitanja kako komentariše izjavu Radulovića da turistička sezona ide svojim tokom, ali i da to ministarstvo neće usvojiti žalbu turskih investitora, te da će potvrditi nalaz budvanske gradske arhitekitice.

Radulović je, gostujući u programu, kazao da on lično ne bi gradio kule, što planiraju turski investitori , ali je isto tako pojasnio da rješenjem budvanske gradske arhitektice se i ne osporavaju koeficijente- indeksi, već samo izgled budućeg objekta.

Krapović je nakon prekidanja sjednice lokalnog parlamenta, gdje se još jednom pokazalo da postoji jasna podjela unutar budvanske vladajuće koalcije, ocijenio da „niko ozbiljan ne bi dao izjave koje je dao ministar Radulović“.

„Upravo na današnjoj sjednici je trebalo da se raspravlja da bude rasprava o projektu „Mia investments“, vjerujem da su DPS i DF pobjegli od toga. Ranije su govorili da ako mi (Opština Budva) ne damo saglasnost na idejno rješenje kula, da će to učiniti ministarstvo i da će Budva ostati bez vrtića. Sada vidimo da neće ni ministarstvo da da. Raduloviću se u ovom pristupu DPS i Demokratskog fronta se krije odgovor na pitanje, koje je sinoć javno postavio - zašto Detaljni urbanistički plan „ Budva centar“ nije ukinut i nije bio promijenjen protekle tri godine. Odogovor mu je upravo dala današnja sjednica na čijem je dnevnom redu bilo stavljanje van snage tog planskog dokumenta. Demokrate bi glasali da se taj DUP ukine, ali kolege iz DPS i DF nijesu htjele da dozvole da se o tako nečemu raspravlja, nego komičnom opstrukcijom sa 50 izlazaka o proceduri su pokušali da čitavu sjednicu dezavuišu, opstriraju, što kod nas izazva jednu vrstu revolta“, ocijenio je Krapović.

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević je spočitao kolicionim partnerima da su imali prethodne dvije godine, kada su mogli da iskoristie pravo moratorijuma i urade izmjene DUP „ Budva centar“, pa se o svemu danas ne bi govorilo, prije svega o gradnji kula.

„Nažalost, oni ništa nisu uradili, a sada žele meni da prebace odgovornost. Ponovo se vratio na snagu taj famozni DUP u čijoj su izradi učestvovali i sadašnji funkcioneri. Sada bi oni, kršeći zakon i osporavajući nekome pravo na štetu građana i budžeta Budve da rade. Ja sam tu ustao i rekao da se zakon mora poštovati. Lično ako mene pitate da li bi ja gradio, zna se da ništa u Budvi ja nisam ogradio i ne bavim se tim projektima. Međutim, ima onih koji se time bave i koji svojim neradom sada žele da operu svoju prošlost i prebace odgovornost na mene. Meni to nije težak zadatak, ja sam čovjek koji poštuje zakon i uvijek spreman da radim u ninteresu grada i štitim budžet“, kazao je Carević

On je istakao da je ministar Radulović samo potvrdio ono što je on davnog govorio da investitori moraju poštovati odluke opštine i MORT.

„Drago što će Ministarstvo potvrditi odluku glavne gradske arhitektice, koje se odnose na izgled objekta. Ono što sam ja tu jedino zamijerao, kada je riječ o projektu turskih investitora, je nepoštovanje zakonskih rokova. Gradska arhitektica je imala rok da na njihov zahtjev o davanju saglansosti na idejno rješenje odgvori u roku od 30 dana, a ona je to učinila nakon 300 dana. To je jedino što sam ja problematizovao, a ono kakvu će donijetu odluku, to je u njenoj nadležnosti i ona je samostalna u odlučivanju“, kazao je Carević.

Bonus video: