Kreativna Lidija Čakić: Čestitke i za lijepo sjećanje na Crnu Goru

Voli kada goste isprati sa nečim što će ih podsjećati na Crnu Goru, kao i da imaju lijep utisak sa unikatima koji će uvijek probuditi posebno sjećanje
109 pregleda 2 komentar(a)
Lidija Čakić, Foto: Privatna arhiva
Lidija Čakić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.12.2014. 20:34h

Preduzetnica iz Herceg Novog Lidija Čakić, u eri Interneta i elektronske pošte, na kreativan način se bori da zadrži originalan način pažnje. Ona ručno pravi čestitke, a od kraja juna u okviru svoje firme Sentiment profesionalno se bavi tim poslom.

"Bilo da se radi o vjenčanju, rođenju, godišnjici ili jednostavnom podsjetniku da mislite na nekoga, želja mi je da ostavite lijep utisak sa unikatima koji će uvijek probuditi posebno sjećanje", kaže Lidija za "Vijesti".

Ona radi čestitke za suvenirnice, sa originalnim fotografijama Herceg Novog, elementima i karakterom drugih primorskih gradova, njihovim mapama i ostalim sitnicama koje ožiljavaju Jadran.

"Posebno mjesto zauzimaju i čestitke za vjenčanja i mislim da bogatstvo detalja daje osjećaj koji se upravo želi postići. Nekada je to jednostavnost, a nekada veličanstvenost trajnog spajanja dviju osoba. Vrijedi i izdvojiti čestitke velikog formata sa ogledalima", navela je ona.

Čakić kaže da gosti često prolaze kroz njenu kuću i uvijek želi da ih isprati sa nečim što će ih podsjećati na Crnu Goru, miris mora, ljetnje šetnje...

"Svaka čestitka koju radim je u potpunosti ručno izrađena - od savijanja osnove preko detalja do koverte, koja se ručno izrađuje. Visok kvalitet izrade postiže se korišćenjem premium papira, kartona, platna, tkanina, folija. Zatim, koriste se prirodni elementi kao što su morski kamenčići, školjke, drvo, lišće, staklo i ostali materijali najrazličitijih tekstura i oblika, ručno iscrtanih, isječenih i oslikanih. Detalji su važni i u samoj unutrašnjosti čestitke. Tu je prostor namijenjen vašem tekstu koji prati vanjski izgled čestitke”, navela je Čakić.

Kupuju dame, romantici...

Čakić kaže da dobija porudžbine sa svih strana, da najčešće to rade mlađe, ali i starije dame, iako se i sama iznenadi zahtjevima i raznolikošću onoga što traže.

Ručno izrađene čestitke, kako dodaje, kupuju i romantični muškarci, a djeca traže čestitke u tri dimenzije sa junacima crtanih filmova.

"Za potrebe ljudi koji nemaju mnogo vremena za pojedinačne narudžbe, ostvarila sam dobru saradnju sa cvjećarama i suvenirnicama u Podgorici i Herceg Novom. Trudim se da proširim posao, jer vjerujem u ono što radim zbog posebnosti i originalnosti koja je neprolazna i lako se prepoznaje", naglasila je Čakić.

Bonus video: