Kreativni pojedinci za vikend izlažu ručne radove

Svi posjetioci imali su priliku da vide i kupe jedinstvene modne detalje 26 kreativnih radionica čiji su se predstavnici prijavili na javni poziv
211 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2011. 12:29h

Kreativne radionice i talentovani pojedinci iz Crne Gore koji se bave izradom dizajniranih unikata predstavili su prethodnih dva dana u Delta sitiju svoje ručno pravljene radove na ovogodišnjem Bazaru dizajniranih unikata.

Svi posjetioci imali su priliku da vide i kupe jedinstvene modne detalje 26 kreativnih radionica čiji su se predstavnici prijavili na javni poziv za učestvovanje na Bazaru.

Svoje proizvode od vune na Bazaru je izložila i Ljiljana Elizabeta Polužanski Obradović iz Perasta, koja je kupcima ponudila torbe od kože, obrađene vunom, šalove, kape, rukavice.

"Najskuplje u ponudi su torbice koje koštaju 15 eura. Po toj cijeni prodajem i komplet koji čine kapa i šal , dok kapa i rukavice koštaju 12 eura", kazala je ona.

Polužanski Obradović je kazala „Vijestima” da nije baš zadovoljna organizatorima Bazara, jer ih niko nije ni pozdravio, ni pitao za njihove planove.

Ističući da samostalni proizvođači suvenira treba da se organizuju kako bi zaštitili svoj rad, ona je kazala da bi kada "dobiju ime" mogli da prodaju svoje unikate po proizvodnim cijenama.

Na Bazaru je izlagala i Podgoričanka Jelena Bukilić, koja se proizvodnjom nakita od fimomase, kombinovanog sa perlicama, bavi iz hobija.

"Ovim poslom se bavim nešto manje od godinu dana, a sve je poteklo iz velike ljubavi prema nakitu. Pravim minđuše, ogrlice, narukvice, koje prodajem po cijeni od dva do pet eura", kazala je ona, dodajući da je zadovoljna odzivom građana i prodajom njenih proizvoda.

Galerija

Bonus video: