Krivična prijava protiv krivolovaca u Matarugama

Lovačka organizacija u Pljevljima na djelu zatekla tri krivolovca iz Bijelog Polja
2102 pregleda 2 komentar(a)
Prijave za krivolov, Foto: Shutterstock
Prijave za krivolov, Foto: Shutterstock

Lovačka organizacija u Pljevljima podnijela je krivičnu prijavu protiv tri Bjelopoljca koji su primjećeni u krivolovu u mjestu Totov gaj u pljevaljskom selu Mataruge.

To je potvrdio predsjednik Lovačake organizacije u Pljevljima Slavko Kovačević, koji nije želio da saopšti imena krivolovaca, dok policija ne okonča istragu. Prema iskazu koji je u policiji dao jedan od lovočuvara, krivolov se dogodio u večernjim satima 10 jula.

“Na makadamskom putu kroz Titov gaj primjetili “golf IV” karavan sive boje. Uočili smo i da su ubacili tri lovačka psa u prtljažnik vozila, dok je jedan od krivolovaca u ruci držao ubijenog zeca“, naveo je jedan od lovočuvara.

Dvojica lovočuvara na jednoj raskrsnici pokušali su da zaustave vozilo, ali su oni pobjegli prema Bijelom Polju.

Dvojica lovočuvara su potom krenuli u potjeru za krivolovcima ali ih dugo nisu mogli pratiti jer su se oni kretali velikom brzinom.

Dok su išli za njima jedan od njih telefonom je obavejstio policiju u Pljevljima. Kovačević kaže da im veliki problem prave krivolovci iz susjednih opština koje zatiču u krivolovu na području pograničnih pljevaljskih sela.

Bonus video: