Krivokapić i Mandić obnovili vozne parkove

Krivokapić nije dao saglasnost Agenciji za uvid u bankarske račune, dok je to uradio poslanik DF-a Andrija Mandić
34739 pregleda 6 komentar(a)
Andrija Mandić, Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić u toku prošle godine postao je vlasnik novog automobila, a dio voznog parka promijenila je i porodica jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića stoji, između ostalog, u njihovom redovnom godišnjem imovinskom kartonu za 2019. godinu.

Krivokapić je u toku prošle godine dostavio i dva naredna imovinska kartona koji tretiraju uvećanje imovine vrijednosti preko 5.000 eura - prvo je u martu prijavio uvećanje broja akcija u Luci Kotor na preko 27.300, a zatim u julu da je iz tog akcionarskog društva na ime dividende prihodovao gotovo 6.880, ali i trgovao “mazdu CX-5”.

U dijelu kartona koji se tiče osnova sticanja automobila stoji “ostalo”.

Njegova poslanička plata prošle godine iznosila je nepunih 1.670 eura i nije imao drugih prihoda osim pomenute dividende.

Kada je u pitanju nepokretna imovina, ona je ostala nepromijenjena - vlasnik je stanova od 111 i 137 metara kvadratnih koje je stekao kupovinom a na osnovu ugovora o poklonu vlasnik je 500 metara kvadratnih građevinskog zemljišta.

Raspolaže sa tri komada naoružanja - “zastave CZ 99”, “gloka 17” i “gloka 26”.

Na tekućem računu prijavio je da raspolaže sa 6.000 eura, a osim akcija u Luci Koror ima i akcije u Crnogorskom telekomu, UTIP-u i Daido metalu.

Krivokapić nije dao saglasnost Agenciji za uvid u bankarske račune, dok je to uradio poslanik DF-a Andrija Mandić.

Njegova poslanička plata iznosila je oko 1.590 eura i nije imao drugih prihoda.

Prijavio je da je njegova supruga Sanja Mandić prošle godine u kompaniji “M:tel” zarađivala 1.180 eura.

Mandić je kompletnu nepokretnu imovinu naslijedio. Među njima su i polovina kuće od 360 i četvrtina dvije kuće od 80 i 120 metara kvadratnih. Osim toga suvlasnik je više pomoćnih objekata i preko 50 hektara zemljišta. U odnosu na prethodni imovinski karton, promjena se odnosi na pokretnu imovinu.

Mandići su odranije vlasnici vespe “pijađo beverli” iz 2005. i tri godine starijeg “pežoa spitfajter spid”. Međutim, u međuvremenu su “sitroen c4” iz 2007. godine zamijenili “golfom 4” iz 2014. godine.

On od kraja 2018. otplaćuje 15.000 eura gotovinskog kredita, koji vraća u ratama od 463 eura.

Saglasnost na uvid u bankarske račune dali su i poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević, Mihailo Anđušić i Branka Tanasijević.

Njih dvojica su istovremeno poslanici u Skupštini Crne Gore i odbornici u Skupštini Glavnog grada.

Rakočevićeva prosječna poslanička plata iznosila je oko 1.720 eura a još 150 eura primao je odborničke nadoknade.

Prijavio je i da je u novembru prošle godine primio 150 eura nadoknade kao predavač na jednoj konferenciji.

Anđušić je kao poslanik primao prošle godine oko 1.430 eura, a još 150 odborničke naknade.

Supruga Jelena Anđušić mjesečno je, kako je prijavio, prošle godine zarađivala 1.000 eura u privrednom društvu „MyWorld“.

Poslanik je vlasnik stana od 81 metra kvadratnog koji je stekao uz pomoć zajma, kao i osam godina stare „opel insignija“. Supruga vozi godinu mlađi „suzuki alto“. Oba vozila su uzeta na zajam.

Poslanik odranije vraća dva kredita - 80.500 eura stambenog koji vraća z ratama od 421 i gotovinski od 13.000 koji vraća u ratama od 310 eura. Supruga od aprila prošle godine vraća 4.250 eura gotovinskog kredita koji vraća u ratama od 192 eura.

Javni funkcioneri dužni su da do 31. marta Agenciji za sprečavanje korupcije dostave godišnje imovinske kartone za 2019. godinu.

Tanasijevići prijavili da više nemaju dva stana

Poslanica DPS-a Branka Tanasijević je prošle godine primala nepunih 1.720 eura iz Skupštine Crne Gore, a njen suprug Slobodan Tanasijević iz Fonda PIO po 735 eura.

Suprug je vlasnik stana od 88 metara kvadratnih stečenih kupovinom, a poslanica je prijavila da ima naslijeđeno 5,5, odsto pomoćnog objekta od 37 i okućnice od 45 metara kvadratnih. Suprug je vlasnik i „ševroleta epike“ iz 2011. godine.

U odnosu na prošlogodišnji karton, u ovom se ne pominje stan od 66 metara kvadratnih koji se vodio na njenog supruga, a koji je stečen nasljeđem.

Poslanica je u julu podigla 10.000 eura potrošačkog kredita na koji joj ide polovina plate – rata je nepunih 865 eura.

Bonus video: