Krivokapić: U "zarobljenoj državi" najveću prijetnju predstavljaju slobodni mediji

Krivokapić je rekao da bez slobodnih medija, novinara i uopšte pojedinaca ova zajednica se ne može izboriti sa potrebom tzv. elite da ima kontrolu nad svim u ovoj zemlji, s njihovom pohlepom i gramzivošću i njihovim, najčešće uvezenim, kvazimedijskim fabrikama laži.
4168 pregleda 2 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Društvo koje nije sposobno da afirmiše slobodnu i kritičku riječ bira jednoumlje i dekadenciju koja neminovno zahvata sve njegove pore, pretvarajući gradjane u puko sredstvo moćnika kojima su upravo slobodni mediji I slobodna javnost najveći neprijatelji, saopštio je danas povodom Dana novinara Crne Gore, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić

"Sliku današnje Crne Gore vjerovatno najbolje ilustruje stanje u oblasti slobode medija i slobodnog medijskog iskaza. To stanje, po svim relevantnim medjunarodnim dokumentima, počev od Izvještaja Evropske komisije, pa sve do američkog Fridom hausa i Reportera bez granica, karakteriše stalno nazadovanje koje se ogleda u napadima na novinare, raznim formama pritisaka i javnom brutalnom targetiranju kritičkih medija od strane najviših državnih zvaničnika. Jasno je da u zemlji u kojoj je po nalazima EU na djelu koncept "zarobljene države", i gdje imamo “organizovani kriminal i korupciju na svim nivoima vlade i administracije najveću prijetnju predstavljaju slobodni mediji. Upravo oni razotkrivaju, razobličavaju, ogoljavaju sve tamne strane sistema, sve one aktere koji umjesto služenja gradjanima žele da budu njihovi tamničari, sve one koji od države svih nastoje da stvore imanje nekolicine", istakao je Krivokapić.

On je dodao da bez slobodnih medija, novinara i uopšte pojedinaca ova zajednica se ne može izboriti sa potrebom tzv. elite da ima kontrolu nad svim u ovoj zemlji, s njihovom pohlepom i gramzivošću i njihovim, najčešće uvezenim, kvazimedijskim fabrikama laži.

"Zato je pred slobodnim medijima i slobodnoj javnosti zadatak - da nikada ne odustane od stvaranja društva u kojem će biti nezamislivo sve ono što nas je kao društvo dominantno obilježilo u posljednje skoro tri decenije, a čemu kroz jasan prikaz svjedočimo baš ovih dana", rekao je Krivokapić.

Bonus video: