Krivokapić zove na okupljanje

SDP predlaže okupljanje snaga, na kojima bi se zasnivala politika nove vlade nakon promjene vlasti
17 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.06.2017. 06:54h

Socijaldemokratska partija (SDP) će ostatku opozicije i nevladinom sektoru ponuditi manifest za okupljanje progresivnih snaga, na kojem bi se zasnivala politika nove vlade nakon promjene vlasti.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić će, u okviru obilježavanja dana partije, sjutra predstaviti manifest u kojem se navodi da su demokratske reforme i ekonomsko-socijalna obnova temelj budućeg političkog i društvenog djelovanja progresivnih snaga.

“NATO je datost u sagledivom vremenu, čije negiranje je avanturizam opasan po mir i stabilnost Crne Gore. Zato je sada cilj već sada artikulisati temeljnu politiku nove vlade koja bi bila vlada reformi i obnove a istovremeno ozbiljna, realna, međunarodno uvažena”, navodi se između ostalog u manifestu.

U dokumentu se navodi da se progresivnim snagama smatraju “građani, politički subjekti, civilno društvo i mediji koji su spremni da krenu na građenje širokog dugoročnog programa demokratskih reformi i ekonomsko-socijalne obnove Crne Gore”.

“Uvjereni smo da su progresivne snage spremne da se okupe oko izrade Programa demokratskih reformi i obnove, koji će pokrenuti proces zaustavljanja sistemske socioekonomske i političke krize u koju Crna Gora već godinama tone kao poslednji autokratski ostatak Berlinskog zida”, kaže se u Manifestu.

Bonus video: