Krompir poskupio na 80 centi

Međutim, potražnja za krompirom nije smanjena, pa prodavci za one koji kupuju veći količinu imaju ponudu od 10 kilograma za sedam eura.
52 pregleda 0 komentar(a)
krompir, Foto: Luka Zeković
krompir, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.02.2011. 20:38h

Prodavci na Zelenoj pijaci poskupljenjem goriva objašnjavaju i opravdavaju cijenu krompira od 80 centi za kilogram. Drugačije se kažu i ne isplati, jer sa poskupljenjem goriva poskupio je i kamionski prevoz.

Drugi razlog za poskupljenje krompira je i manja količina ove namirnice na pijaci, pa se očekuje da će tokom sedmice cijena krompira dostići i 1 euro, dok pojedini prodavci kažu da se može očekivati da cijena bude i veća od 1 euro.

Međutim, potražnja za krompirom nije smanjena, pa prodavci za one koji kupuju veći količinu imaju ponudu od 10 kilograma za sedam eura. Kupci kažu da iako je poskupio krompir, moraju ga kupovati, a to radije čine u manjim količinama, a kvalitetom ponuđenog su zadovoljni.

Cijene ostalog povrća ne pijaci su skoro nepromijenjene u odnosu na prethodne sedmice.

Kilogram krastavaca i paprika košta 2,50 eura, paradajz i zelena salata se mogu kupiti za 2 eura. Šargarepa je 1 euro, dok su cvekla i crni luk 0,80 eura. Za blitvu i bijeli kupus potrebno je izdvojiti 1 euro, odnosno 0,50 eura. Ponuda voća na pijaci je raznovrsna, ali cijene se ne razlikuju kod prodavaca. Jabuke , pomorandže i banane su najtraženije. Kilogram jabuka je 1 euro, pomorandže su 0,70 eura, dok je kilogram banana 1,20 eura. Cijena kivija je 1 euro za kilogram, a 2 eura je potrebno izdvojiti za kilogram krušaka.

Bonus video: