Kroz Pipere teško autom: Putevi prekopani, cijevi stižu do kraja nedjelje

Tehnički direktor “Vodovoda i kanalizacije” Filip Makrid tvrdi da su za takvo stanje krivi mještani
145 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2013. 18:47h

Kroz Pipere je veoma teško proći automobilom, jer su ceste razrovane zbog izgradnje vodovoda.

Zemlja i kamenje iz iskopanih kanala razbacani su po putu već duže vrijeme, a problem bi djelimično mogao da bude riješen tokom sedmice, kada bi na Drezgi trebalo da počne postavljanje vodovodnih cijevi.

Tehnički direktor “Vodovoda i kanalizacije” Filip Makrid tvrdi da su za takvo stanje krivi mještani, jer su “nekoordinisano” radili.

“Kada je bilo lijepo vrijeme za rad, tada nijesu mogli, a sada su opet kopali na svoju ruku... Ove sedmice trebalo bi da postavimo cijevi. Sada je to tako ostalo, jer cijevi još nijesu stigle. Razumijem građane, ali molim ih za malo strpljenja i da rade sinhronizovano sa nama”, kazao je Makrid.

"Razumijem građane, ali molim ih za malo strpljenja i da rade sinhronizovano sa nama”, kazao je Makrid

Predsjednik režijskog odbora za izgradnju vodovoda Žarko Lazarević, međutim, tvrdi da im niko nije kazao da “ne kopaju”, ali da su odlučili da odlože krampove dok cijevi ne stignu.

On je istakao da su mještani iskopali oko kilometar i 700 metara kanala, ali da je kiša značajno otežala kopanje.

“Nevrijeme uveliko koči izgradnju vodovoda, a na mnogim mjestima ćemo morati opet da kopamo, jer su se kanali usljed kiše opet zatrpali”, kazao je Lazarević.

Izgradnja piperskog vodovoda koštaće 300 hiljada eura, od čega je predviđeno da mještani izdvoje oko 50 hiljada.

Lazarević je kazao da se novac sporo sakuplja, ali smatra da će uspjeti da ga obezbijede na vrijeme.

On je ranije kazao da je obaveza mještana da iskopaju kanale i šahte dužine četiri kilometra i da sve kasnije vrate u prvobitno stanje, a da je sve ostalo obaveza “Vodovoda”.

Lazarević je istakao da pojedini mještani već oglašavaju prodaju placeva, nadajući se dobroj cijeni nakon što u Piperima voda konačno poteče.

Poteći će na proljeće

Lazarević je naglasio da bi vodovod trebalo da bude završen na proljeće, kada je planirano da voda poteče sa vodoizvorišta Iverak do starog bunara Okno straganačko. Makrid je kazao da će rezervoar na Oknu i rekonstrukciju bunara uraditi danilovgradska firma “Gradnjapromet”.

“Rekonstrukcija bi trebalo da počne ove nedjelje... Ova firma uradiće i put do rezervoara”, kazao je Makrid.

Galerija

Bonus video: