Kršenje zakona: Odbornik BS u SO Bar istovremeno zastupnik u privatnoj firmi

Zakonom o sprječavanju korupcije je propisano da javni funkcioner ne može biti ovlašćeni zastupnik ili izvršni direktor kompanije i da je u roku od 30 dana po imenovanju trebalo da podnese ostavku
266 pregleda 1 komentar(a)
Munib Ličina, Foto: Bošnjačka stranka Crne Gore
Munib Ličina, Foto: Bošnjačka stranka Crne Gore
Ažurirano: 21.11.2018. 18:21h

Odbornik Bošnjačke stranke (BS) u Skupštini opštine Bar Munib Ličina istovremeno zastupa interese kompanije “Meddis”, što je suprotno Zakonu o sprečavanju korupcije.

Ličina je u Centralnom registru (CRPS) upisan kao osnivač i ovlašćeni zastupnik ove kompanije koja se bavi izgradnjom nekretnina.

Zakonom je propisano da javni funkcioner ne može biti ovlašćeni zastupnik ili izvršni direktor kompanije i da je u roku od 30 dana po imenovanju trebalo da podnese ostavku.

Međutim, potpredsjednik BS i predsjednik barskog odbora to nije uradio u tom zakonskom roku.

Zbog toga mu, po Zakonu, prijeti novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Na pitanje da li su protiv njega pokrenuli postupak, iz Agencije za sprečavanje korupcije su “Vijestima” kazali da će nakon dostavljanja dokumentacije od Poreske uprave - CRPS-a utvrditi da li postoje elementi za to.

“Naime, sastavni dio postupka provjere dokumentacije je obraćanje Agencije Poreskoj upravi - CRPS-u, kako bi se pribavili dokazi za donošenje odluke. Ukoliko se utvrdi da nije bilo kršenja zakona, odluka, odnosno rješenje se ne objavljuje. Takođe, u skladu sa zakonom, ne objavljuju se podaci o postupku, odnosno licima protiv kojih se vodi postupak”, pojasnili su iz institucije na čijem je čelu Sreten Radonjić.

“Vijestima” su iz Poreske uprave, na čijem je čelu Miomir M. Mugoša, pojasnili da su posljednje promjene u spornoj kompaniji izvršene prije osam godina.

“Posljednja promjena registracionih podataka kod privrednog društva DOO ‘Meddis’ Bar koja se tiče lica Muniba Ličina, izvršena je dan 28.10. 2010. kada je CRPS rješenjem broj: 5-0364033/006, upisao – registrovao promjenu izvršnog direktora Muniba Ličine, i za novog izvršnog direktora registrovao – upisao Sadika Prentića”, kazali su iz ove institucije.

Bonus video: