Krši li funkcioner SDP zakon: Kad je Bojadžić vratio automobil?

Bojadžić je, međutim, demantovao tvrdnje ove organizacije i kazao da je riječ o “nastavku prljave predizborne kampanje protiv SDP-a”
163 pregleda 5 komentar(a)
automobil Tufika Bojadžića, Foto: Grin Pauer
automobil Tufika Bojadžića, Foto: Grin Pauer
Ažurirano: 30.05.2016. 19:54h

Iz Mreže nevladinih organizacija (NVO) Sjevera optužili su predsjednika Opštinskog odbora Socijaldemoktratske partije (SDP) i bivšeg potpredsjednika Opštine Bijelo Polje Tufika Bojaždića da i nakon razrješenja sa te funkcije koristi službeni automobil.

Bojadžić je, međutim, demantovao tvrdnje ove organizacije i kazao da je riječ o “nastavku prljave predizborne kampanje protiv SDP-a”.

Smatra da je ovo početak predizborne kampanje “takozvanih NVO” u korist vladajućih struktura.

Mreža NVO Sjevera tvrdi da su prije sedam dana uslikali Bojadžića u službenom automobilu ispred njegove kuće, iako je prije mjesec dana razriješen dužnosti potpredsjednika opštine Bijelo Polje.

„Službeno vozilo koje on protivzakonito koristi i bukvalno ne gasi, snimili smo nedavno ispred njegove porodične kuće u bjelopoljskom naselju Rasadnik“, stoji u saopštenju Mreže NVO Sjevera, koje je potpisala organizacija „Grin Pauer“.

Bojadžić je “Vijestima” kazao da je i nakon razrješenja dužnosti u opštinskoj Skupštini, ispred njegove kuće bio parkiran službeni automobil, koji je razdužio prije desetak dana, u isto vrijeme kada i kancelariju potpredsjednika:

„Vozilo je i poslije razrješenja, početkom maja na sjednici Skupštine, bilo parkirano ispred kuće, a nakon razduživanja kancelarije razdužio sam i automobil. Naravno, u par navrata sam odlazio automobilom do kancelarije oko završavanja ranije preuzetih obaveza, razduživanja i preuzimanja ličnih stvari. Kada sam poslije razrješenja dobio odluku, razdužio sam automobil u skladu sa zakonom.“

Bojadžić je naglasio da je za praznike bio odsustan iz Bijelog Polja zbog smrtnog slučaja i da je vozilo bilo parkiran ispred kuće u tom periodu, a vratio ga je prvi radni dan poslije praznika, odnosno sedam dana poslije prijema odluke i razrješenju.

Vozilo na fotografiji, pak nije parkirano, već u pokretu.

Istakao je da je vozilo koristio isključivo u skladu sa Odlukom predsjednika Opštine, prema kojoj predsjednik Opštine, predsjednik Skupštine i dva potpredsjednika službena vozila koriste cjelodnevno, dok su svi ostali službenici dužni da poslije posla parkiraju automobile ispred zgrade Opštine.

Bojadžić se zahvalio što su nevladine organizacije pokrenule ovu priču i pozvao ih da nastave i prijave i ostale zloupotrebe službenih vozila.

Zloupotreba službenih vozila i dalje veoma prisutna

Mreža NVO Sjevera saopštila je da je i dalje veoma prisutna zloupotreba službenih vozila, koja građani svakodnevno mogu primijetiti na brojnim mjestima, udaljenim bjelopoljskim selima, pa i drugim gradovima Crne Gore.

Podsjetili su da sve troškove goriva, servisiranja i održavanja plaćaju građani svojim novcem.

Mreža NVO podsjeća da je 2013. godine pokrenula akciju „Snimi, pošalji i prijavi zloupotrebu službenih vozila“ i da su se bezuspješno obraćali svim službama i institucijama počevši od predsjednika Opštine Aleksandra Žurića.

Bonus video: