Kružni tok kod bloka 5 radiće firma iz Podgorice

U ugovoru se navodi da je projektant u obavezi da posao završi u roku od 30 dana od potpisivanja ugovora
225 pregleda 3 komentar(a)
kružni, blok 5, Foto: Arhiva "Vijesti"
kružni, blok 5, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.05.2017. 19:49h

Glavni projekat kružnog toka na raskrsnici Ulice Džordža Vašingtona i Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, koji će biti prvi kružni tok za vrijeme mandata gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića, radiće planerska kuća “Geotehnics, projects & consulting” iz Podgorice.

Ponuda te firme od 7.378 eura je kao najpovoljnija izabrana na tenderu, koji je Agencija za izgradnju i razvoj Glavnog grada raspisala 31. marta. Tender, koji je raspisala Agencija, bio je procijenjen na 10.000 eura.

U ugovoru koji su potpisali izvršni direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević i izvršni direktor “Geotehnics, projects & consulting” Ivan Ševaljević, navodi se da je projektant u obavezi da posao završi u roku od 30 dana od potpisivanja ugovora.

"Imajući u vidu činjenicu da je protok vozila na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i Bulevaru Džordža Vašingtona veoma intenzivan tokom cijelog dana, te da navedeni bulevari povezuju zonu poslovanja i kolektivnog stanovanja sa užim gradskim prostorom, potrebno je u cilju poboljšanja odvijanja saobraćaja rekonstruisati predmetnu raskrsnicu”, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Bonus video: