KUD "Njegoš" bez treme igra pred Čarlsom i Kamilom

Nakon 38 godina, britanski princ Čarls, ponovo će posjetiti Crnu Goru. Ovog puta društvo će mu praviti supruga Kamila, vojvotkinja od Kornvola
90 pregleda 35 komentar(a)
princ Čarls, Kamila, Foto: Beta-AP
princ Čarls, Kamila, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.03.2016. 19:15h

Britanski princ Čarls, sa suprugom Kamilom, vojvotkinjom od Kornvola, doputovaće u Crnu Goru sjutra. Prvo će posjetiti Cetinje gdje će, između ostalog, prisustvovati događaju koji ima za cilj da promoviše crnogorsku tradicionalnu umjetnost, kulturu i hranu. Tom prilikom predstaviće se i kulturno umjetničko društvo "Njegoš".

Nakon 38 godina, britanski princ Čarls, ponovo će posjetiti Crnu Goru. Ovog puta društvo će mu praviti supruga Kamila, vojvotkinja od Kornvola.

Posjetu će početi na Cetinju gdje će ih dočekati predsjednik Filip Vujanović. U Prijestonici će se prinčevski par upoznati sa crnogorskom tradicijom i kulturom, a tom prilikom predstaviće se i kulturno umjetničko društvo "Njegoš".

"Posebne su pripreme i naši igrači ulažu dodatan trud i napor da bi sve to bilo na jednom veoma visokom nivou", kazala je za TV Vijesti Jelena Staojević iz KUD "Njegoš".

Izvođački ansambl kulturno umjetničkog društva Njegoš, predstaviće se koreografijom Crna Gora, uz pratnju profesionalnog muzičkog orkestra. Tako će gosti imati priliku da vide i kako izgleda takozvano kolo na kolo, koje nije nimalo jednostavno izvesti.

Igrači se nadaju da će ovaj dio koreografije odraditi bez greške. Kako su do sada igrali pred brojnim važnim ličnostima ističu da nemaju tremu, već se raduju nastupu pred članovima britanske kraljevske porodice.

"KUD Njegoš kao jedno od najboljih društava u Crnoj Gori će se potruditi da kraljevskoj porodici predstavi kako se nekada u Crnoj Gori igralo, pjevalo, okupljalo. Naši igrači su zaista prelijepi momci i djevojke koji svojom pojavom, orginalnim kostimima igrom i pjesmom zaista zasijene gdje god da se predstavljaju tako da se nadamo i u petak da će tako biti i da će naši gosti otići veoma zadovljni", kaže Stanojević.

Dolazak članova britanske kraljevske porodice u Crnu Goru dio je posjete prinčevskog para Balkanu. Princ od Velsa i Vojvotkinja od Kornvola već su obišli Hrvatsku i Srbiju, a nakon Crne Gore posjetiće i Kosovo.

Informacije u vezi kraljevske posjete Crnoj Gori možete pratiti na Tviteru, putem hashtaga RoyalVisitMNE

Bonus video: