Kuda na ljetovanje: Antalija najtraženija, aranžmani do 1.500€

Za sedam dana na Krfu, kod većine agencija, neophodno je od 269 do 299 eura
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2014. 15:33h

Odmor u ljetovalištima na južnoj obali Turske najprimamljiviji je građanima i ove godine, tvrde u turističkim agencijama.

Iz “Mileniuma” je saopšteno “Vijestima” da se građani najviše interesuje za ljetovanje u Antaliji, za koje je, u zavisnosti od smještaja i broja noćenja, neophodno izdvojiti od 700 do 1.500 eura. Tvrde da je potražnja ove godine porasla za čak 50 odsto u odnosu na isti period lani i da je već pedesetak ljudi rezervisalo sedmodnevni aranžman u Egiptu, po cijeni od 300 eura.

I u turističkoj agenciji “Gallileo” najveće je interesovanje za Tursku, ali i za ljetovanje u Grčkoj, zbog nešto nižih cijena. Tvrde da su za samo tri dana juna uspjeli da naprave oko 20 rezervacija.

Za sedam dana na Krfu, posredstvom te agencije, neophodno je od 269 do 299 eura.

U turističkoj organizaciji “Planet tours” do sada su imali oko 50 rezervacija, a tvrde da veliko interesovanje vlada i za odlazak u Dubai, gdje osmodnevni aranžman, uključujući prevoz avionom, košta 713 eura. Istakli su da bolju prodaju očekuju u julu i avgustu, kada većina koristi godišnje odmore.

Iz turističke agencije “In travel” saopštili su da je potražnja u vezi s putovanjima u Tunis ove godine prilično opala, zbog uvođenja viza.

Pojasnili su da cijene putovanja variraju u zavisnosti od kvaliteta hotela, od 350 eura za one sa tri zvjezdice, do čak 2.000 eura u hotelima sa pet zvjezdica. U agenciji “Atlas tours” tvrde da interesovanje postoji i za odmor u evropskim prijestonicama:

“Zbog cijena od 235 do 385 eura za 7 do 9 noćenja, građani rezervišu putovanja za Prag ili Beč”.

Galerija

Bonus video: