Kujević: Ostajte ovdje, to je vaša zemlja

Niko nema više prava od nas da živi ovdje, poručio hafiz, povodom iseljavanja sa sjevera
114 pregleda 8 komentar(a)
Abdurahman Kujević, Foto: Ferid Kujević
Abdurahman Kujević, Foto: Ferid Kujević
Ažurirano: 14.05.2015. 15:42h

Političari, vladari, predsjednici i predstavnici naroda moraju da budu na usluzi narodu, a ne da budu gospodari prostora i ljudi, da ih kupuju, prodaju, ponižavaju i protjeruju kako i kada hoće, poručio je preksinoć hafiz Abdurahman Kujević.

Kujevićevo predavanje “ Ostajte ovdje” održano je u prepunoj sali rožajskog Centra za kulturu, u sklopu manifestacije Dani bošnjačke zastave.

“Kao jedan od vas nisam mogao nijemo da posmatram ono što nam se događa. Znanje koje sam stekao, a to je vjersko znanje, obavezuje me da govorim istinu i pojašnjavam ljudima kako da se ponašaju u skladu sa principima svoje vjere, u svim momentima i situacijama”, kazao je Kujević, pojasnivši da je temu odabrao zbog aktuelnog iseljavanja sa sjevera u države EU.

On je Bošnjacima poručio da je ovo “i te kako naša zemlja” i da se ne iseljavaju.

“Ovdje smo rođeni, i niko nema više prava od nas da živi na ovom prostoru... Jedna uplakana majka i sestra u suzama mi govori 'zašto nam se niko ne obrati, ne znam šta da radim, djeca me pritiskaju da idem, a meni se ne odlazi'. Međutim, zbog raznih faktora i potrage za boljim zivotom i ta familjija je napustila Rožaje”, kazao je Kujević.

Bonus video: